Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğinde düzenlenen özel programa katıldı.
Türkiye’nin dört bir yanından milletvekilleri, siyasi parti liderleri, gaziler ve devlet yetkilileri de etkinlikte yer aldı. Etkinlik, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine karşı verilen mücadelenin hafızalardaki yerini canlı tutmayı amaçladı.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş konuşmasında, 15 Temmuz’un uzun yıllar boyunca hazırlanan bir ihanet planı olduğunu ifade etti. Darbe girişimi sonrasında devletin yeniden yapılandırıldığını vurgulayan Kurtulmuş, bu süreçte ehliyet, liyakat ve millete sadakat gibi temel ilkelerin esas alındığını dile getirdi.
Kurtulmuş, darbe teşebbüslerinin ortak özelliğinin gizli yapılar ve merkezler olduğuna işaret ederek, 15 Temmuz’un bu gizliliğe karşı bir şeffaflık mücadelesi olduğunu belirtti.
Kurtulmuş, milletin gücünün kurallara, hukuka ve demokratik değerlere dayandığında ne kadar etkili olabileceğini bir kez daha gördüklerini aktardı.