Tatilcilerin uğrak noktası Çınarcık'ta denize girmek yasaklandı
Yalova'nın Çınarcık ilçesinde yapılan deniz suyu analizlerinin ardından denize girmek yasaklandı.

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde 21 Ağustos 2026 tarihli ve 08 sayılı kurul kararıyla Kestanelik Aile Çay Bahçesi ile Karpuzdere mevkii arasındaki bölgede denize girilmesi ikinci bir duyuruya kadar yasaklandı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin yaptığı denetimlerde arıtılmamış atık suyun denize ve dereye deşarj edildiği belirlendi.
Bakanlık, Çınarcık Belediyesi'ne 5 milyon 34 bin lira, Mavi Deniz Atıksu Arıtma Birliği'ne ise 2 milyon 97 bin lira olmak üzere toplam 7 milyon 131 bin lira idari para cezası uyguladı.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ
İlçe sakinleri, kanalizasyon hatlarındaki sorunlar nedeniyle zaman zaman atık suların denize ulaştığını belirtti.
Yusuf Gezgin, atık suyun uzun süredir aktığını söyleyerek "Bir hafta mütemadiyen aktı ve denizi çok kirletti. İnsanlar denize giremedi. Şu anda da çok kirli. Hastalıklar artmış. Ben şahsen denize girmiyorum" dedi.
Nurettin Yüksel ise "Kanal patladığı zaman denize veriyorlar. Her taraf koku içinde, pislik içinde. Millet denize giremiyor. Çocuklarımız İstanbul’dan geldi, denize girdi, hep hastalandı" şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI
Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, tahliyenin sistemde çalışma yapılabilmesi için gerçekleştirildiğini ve atık suyun doğrudan denize bırakılmadığını ifade etti.
"- Mecburen bir kısmı terfi merkezinin içindeki bol sulandırılmış bir şekilde, direkt verilmedi. Sulu bir şekilde su ekstrası verilerek tamamen dereye bırakıldı. İşlem 5 dakika bile sürmedi. Temizliği de yapıldı" dedi.