Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarını ve dayanışmayı bir kez daha vurguladı.
Partiden yapılan yazılı açıklamaya göre, Özel görüşmede Azerbaycan’ın 5’inci Zafer Günü’nü kutlayarak, şehitlere rahmet diledi ve Azerbaycan halkının sevincini paylaştıklarını ifade etti.
İki Ülke Arasındaki Tarihi Bağlar Vurgulandı
Özel, konuşmasında Türkiye ile Azerbaycan’ın “iki devlet, tek millet” anlayışıyla hareket ettiğini hatırlatarak, iki ülkenin tarih boyunca dayanışma içinde olduğunu söyledi. CHP lideri, Azerbaycan’ın kazandığı zaferin sadece Azerbaycan halkı için değil, Türk dünyası açısından da büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Bu vurgular, partinin dış ilişkilerde kardeş ülkelerle dayanışma mesajını öne çıkardığı bir döneme denk geliyor.
CHP ile Azerbaycan Arasında Yeni İş Birliği Adımları
Görüşmede Özel ve Aliyev, CHP ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi konusunda mutabık kaldı. İki lider, siyasi, kültürel ve toplumsal alanlarda ortak projeler geliştirmenin önemine dikkat çekti. Bu adım, partinin dış politikada diplomatik diyaloğu ve halklar arası bağları ön plana çıkarmayı hedeflediğini gösteriyor.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, görüşmede ayrıca daha önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bir araya geldiği Azerbaycan Zafer Şehit Evlatları Grubu hakkında bilgi aldı.
Özel, bu grubun durumunu sorarak, Azerbaycan’ın kahraman şehitlerinin ailelerine yönelik ilgisini sürdürdüğünü ifade etti. Cumhurbaşkanı Aliyev ise bu hassasiyetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şehit evlatlarının hem Azerbaycan’ın hem Türkiye’nin çocukları olduğunu söyledi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, CHP’nin Azerbaycan’a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. Aliyev, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kardeş ülke Azerbaycan’a yönelik dostane yaklaşımının önemini vurgulayarak, bu tür temasların iki ülke ilişkilerini daha da pekiştireceğine inandığını ifade etti.