Özgür Özel: "AK Parti İktidarının Tükeniş Sürecinde Önemli Bir Kilometre Taşındayız"

Özgür Özel: "AK Parti İktidarının Tükeniş Sürecinde Önemli Bir Kilometre Taşındayız"

Cumhuriyet Halk Partisi () Genel Başkanı , partisinin 'daki "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginde, 14 Ağustos'u "iktidarın savruluşunun ve tükenişinin önemli bir kilometre taşı" olarak nitelendirdi.

14.08.2025 13:00 | Son Güncelleme : 14.08.2025 13:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Bayrampaşa’daki “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginde, AK Parti’nin kuruluş yıldönümüne dikkat çekerek “En güzel hediyeyi vereceğiz” mesajını vermişti.

Ertesi gün partisinin genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Özel, 14 Ağustos’u “iktidarın savruluşunun ve tükenişinin önemli bir kilometre taşı” olarak nitelendirdi.

“Demokrasi, İşlerine Gelince Binilecek Bir Tren Oldu”

CHP lideri Özgür Özel, iktidarı demokrasiye karşı çifte standart uygulamakla suçladı. Geçmişte “vesayet odaklarına karşıyız” diyenlerin bugün kendi yarattıkları vesayet mekanizmalarıyla sivil siyaseti engellediğini öne sürdü. Muhalefete karşı farklı hukuk uygulandığını, iktidar mensuplarına yönelik eleştirilerde ise hemen dava süreçlerinin işletildiğini söyledi.

“Erdemliler Hareketinden Kumpasçılar Hareketine”

AK Parti’yi kuruluş yıllarında “Erdemliler Hareketi” olarak tanımlayan Özel, partinin bugün “kumpasçılar hareketine” dönüştüğünü ifade etti. Parti içindeki yolsuzluk iddialarına ve karşılıklı suçlamalara atıfta bulunarak “paçalarından pislik akan” bir yapı haline geldiğini iddia etti.

Özel, “19 Mart darbesi” olarak tanımladığı sürecin ayrıntılarını aktararak, geçen yıl bir bakan yardımcısının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanmasını eleştirdi. Bu kişinin geçmişte siyasi kararlar aldığını, Selahattin Demirtaş ve Canan Kaftancıoğlu davalarında hukukun dışına çıkan tutumlar sergilediğini iddia etti.

“Bir Tek Lirasını İspatlayamadılar”

CHP lideri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında ortaya atılan 560 milyar liralık yolsuzluk iddialarını “asılsız” olarak nitelendirdi. Ne kasa, ne vinç ne de para bulunduğunu belirten Özel, iddia edilen miktarın belediyenin 6 yıllık bütçesinden dahi yüksek olduğunu söyledi.

İmamoğlu ve belediye başkanlarının ailelerine yönelik haksız baskılar yapıldığını savunan Özel, “Bir tek kuruş bile ispatlanamadı” dedi. Bu sürecin, iktidarın tükeniş döneminin simgesi olacağını vurguladı.

Sıradaki Haber Yükleniyor