CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda yaşanan mahkeme süreci ve kayyum atanmasının ardından yapılan olağanüstü kongrede yeniden seçilen Özgür Çelik, mazbatasını teslim aldı.
24 Eylül’de gerçekleştirilen kongrede delegelerin desteğiyle yeniden il başkanı olan Çelik, Sarıyer İlçe Seçim Kurulu’na giderek resmî olarak görevine başladı.
Çelik’in İlk Açıklamaları
Mazbata töreninin ardından basın mensuplarına konuşan Çelik, “2 Eylül’de mahkeme kararıyla İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atandı. Delegelerimiz kısa sürede olağanüstü kongre sürecini başlattı ve geçtiğimiz hafta kongremizi gerçekleştirdik. Bugün de ikinci kez seçilerek mazbatamızı aldık” ifadelerini kullandı. Çelik, göreve gelişinin tamamen parti örgütünün iradesiyle gerçekleştiğini vurgulayarak, “Ben örgütün iradesiyle geldim, örgütün iradesiyle giderim” dedi.
Mazbatasını aldıktan sonra Sarıyer’deki CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına geçen Çelik, kamuoyunda süren tartışmalara da değindi. Çelik, bazı kesimlerin bu süreçte CHP’yi kavgalı göstermek istediğini belirterek, “Asıl hedef, halkın gözünde partimizi yıpratmaktır” dedi.
Gazetecilerin, mahkeme kararıyla il yönetimine atanan Gürsel Tekin’in de aynı binayı kullandığını hatırlatması üzerine Çelik, “Benim için bütün sokaklar, bütün meydanlar İstanbul İl Başkanlığı binasıdır. 39 ilçemizin her biri benim makam odamdır. Binalar sembolik yerlerdir, önemli olan örgütümüzün birlikteliğidir” açıklamasını yaptı. Ayrıca, bina ile ilgili nihai kararın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Merkez Yürütme Kurulu tarafından verileceğini belirtti.
Çelik’in mazbatasını almasıyla birlikte, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda süren belirsizlik kısmen sona ermiş oldu. Çelik, hem örgüt tabanına hem de kamuoyuna verdiği mesajlarda, parti içinde birlik ve dayanışmanın önemine dikkat çekti.