İçeriğe atla

Mustafa Şen: "Terörsüz Türkiye ve Terörsüz Bölge Hedefimiz"

Mustafa Şen, terörün Türkiye'de ve bölgede sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı.

Mustafa Şen: "Terörsüz Türkiye ve Terörsüz Bölge Hedefimiz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Kütahya'da düzenlenen Daraltılmış İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, fon krizine ilişkin hukuki süreçlerin dikkatle yürütülmesi gerektiğini belirtti. Şen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda net mesaj verdiğini ve milletin malına el uzatanlara en ağır cezanın uygulanacağını ifade etti. Erdoğan'ın, "cerrah titizliğiyle olmak zorunda" ifadesini hatırlatan Şen, piyasada normal işlemler yapan kişilerin isimlerinin lekelenmemesi gerektiğine dikkat çekti. Suç işleyenlerin ise affedilemeyeceğini vurguladı.

Şen, suçlu olduğu tespit edilenlerin cezalandırılmasının zorunlu olduğunu belirterek, "Milletin malına el uzatılmışsa, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi ‘Kol kırılır, yen içinde kalır' diyemeyiz. O kol orada kalırsa kangren olur, kesilir. Kesilmezse vücudu kangren eder," dedi.

Hukuki sürecin önemine değinen Şen, bu tür meselelerin mahkemelerce yürütülmesi gerektiğini, siyasilerin ve gazetecilerin görevinin ise süreci takip etmek olduğunu söyledi. Medyanın da denetim görevini sürdüreceğini belirten Şen, asıl kararın bağımsız Türk mahkemelerinde olduğunu ve umarız bir daha benzer olayların yaşanmayacağını dile getirdi.

TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ

Mustafa Şen, "Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Türkiye'nin uzun yıllardır terörle mücadele ettiğini hatırlatan Şen, terör örgütünün kuruluşundan bu yana geçen süreçte 50 binden fazla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hayatını kaybettiğini ifade etti. Şen, hem Türkiye sınırları içinde hem de bölgede terör tehdidinin tamamen ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini söyledi. "Terörsüz Türkiye diyoruz ama aynı zamanda terörsüz bölge diyoruz. Türkiye'de terör bitecek diyoruz ama aynı zamanda bölgede de terör potansiyeli dahi kalmayacak," sözleriyle hedeflerini ortaya koydu. Türkiye'nin başta Suriye ve Irak olmak üzere komşu ülkelerle işbirliği yaptığını belirten Şen, sadece Türkiye'deki değil, bölgedeki terör yapılanmalarının da sona erdirilmesinin amaçlandığını kaydetti.

Şen, terör nedeniyle evlatlarını kaybeden ailelerin acılarının ortak olduğuna dikkat çekerek, meseleye annelerin gözünden bakılması gerektiğini vurguladı. "Bütün annelerin, oğlu kim olursa olsun, gözyaşlarının rengi aynıdır. O annelerin yüreğinden bakabilmek lazım meseleye. Kandan, candan beslenen siyasetçilerin eskimiş akıllarından değil," dedi. Toplantıya, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Kütahya milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı, Adil Biçer ve Mehmet Demir, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ceyda Çetin Erenler ile diğer ilgililer de katıldı.