Müslim Sarı: "Özgür Özel CHP'li Başkanları Taciz Etmekten Vazgeçsin"
CHP Sözcüsü Müslim Sarı, Özgür Özel'in Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile görüşmesine tepki gösterdi. Özgür Özel CHP'li belediye başkanlarını taciz etmekten vazgeçsin dedi.

CHP Sözcüsü Müslim Sarı, bir grup gazeteciyle bir araya gelerek Özgür Özel’in CHP’li belediye başkanlarıyla temaslarına tepki gösterdi. Sarı, Özel’in artık başka bir partinin genel başkanı olduğunu ve siyasi etik gereği buna uygun davranması gerektiğini savundu.
Özel’e “tacizden vazgeçsin” çağrısı
Sarı, “Özgür Özel CHP’li belediye başkanlarını taciz etmekten vazgeçsin. O artık başka bir partinin Genel Başkanı ve buna uygun davranmalı, siyasi etik de bunu gerektirir. Vahap Seçer safını belirlemiş, iş bitmiş, Atatürk’ün yolunda CHP’deyim demiş. Neden mesaj atıyor? Artık bıraksın bu işleri” ifadelerini kullandı.
Mansur Yavaş iddiaları
CHP Sözcüsü Sarı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP’den istifa ederek bağımsız kalacağı yönündeki iddiaları değerlendirdi. Yavaş’ın hâlâ CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu belirten Sarı, Genel Merkez’in Yavaş ile düzenli görüşmeler yaptığını söyledi. “Mansur Bey’in pozisyonu şu an CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı. Başka bir açıklama olana kadar da böyle kabul ediyoruz. Zaten Genel Merkez olarak sürekli görüşüyoruz. Ben görüşüyorum, Sayın Genel Başkanımız görüşüyor. Zaten CHP’nin içinde” dedi.
Örgüt dengesi ve güçlendirme planı
Sarı, CHP’nin önümüzdeki dönemde il ve ilçe örgütlerini güçlendirmeyi planladığını açıkladı. Belediye başkanları ile il başkanları arasındaki dengenin bozulduğunu ifade eden Sarı, bu dengeyi yeniden kurmak istediklerini belirtti. İl başkanının bulunduğu kentte genel başkanın ve partinin temsilcisi olduğunu kaydeden Sarı, belediye başkanlarının ise partinin belirlediği politikaların sahadaki uygulayıcısı olduğunu vurguladı.