Bakanlık, SDG’nin anlaşma şartlarını hiçbir şekilde yerine getirmediğini ve Suriye’nin siyasi birliğini ile toprak bütünlüğünü tehdit eden girişimlerine devam ettiğini vurguladı.
Terörle Mücadelede Son Durum
MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, haftalık basın bilgilendirme toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) terörle mücadelesine dair güncel bilgileri paylaştı.
Son bir haftada Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 1 PKK’lı teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğunu belirten Aktürk, Pençe-Kilit başta olmak üzere operasyon bölgelerinde teröristlere ait mağara, sığınak ve barınaklarda çok sayıda silah, mühimmat ve çeşitli malzemenin imha edildiğini aktardı.
Hudut Güvenliğinde Yoğun Denetim
Hudutlarda 7 gün 24 saat esasına göre güvenliğin en üst düzeyde sağlandığını vurgulayan Aktürk, son bir haftada yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 349 kişinin yakalandığını, bunların 6’sının terör örgütü mensubu olduğunu bildirdi.
778 kişinin sınırı geçemeden engellendiğini belirten Aktürk, 2025 yılı başından bu yana yakalanan toplam kişi sayısının 4 bin 845, engellenen kişi sayısının ise 45 bin 937 olduğunu açıkladı.
Sınır güvenliği kapsamında yalnızca yasa dışı geçişlerin değil, kaçakçılık faaliyetlerinin de engellendiğini belirten MSB Sözcüsü, Iğdır hudut hattında 5 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiğini bildirdi.
Suriye’de Tünel İmha Operasyonları
Suriye harekât alanlarında yürütülen tünel imha faaliyetlerine değinen Aktürk, Tel Rıfat bölgesinde 212 kilometre, Menbiç bölgesinde ise 327 kilometre uzunluğundaki tünellerin kullanılamaz hale getirildiğini söyledi. Böylece bugüne kadar toplam 539 kilometrelik tünel ağı imha edilmiş oldu.