MHP Malatya İl Teşkilatı Feshedildi: Yeni Başkan Turgay Şengönül Oldu

MHP Malatya İl Teşkilatı Feshedildi: Yeni Başkan Turgay Şengönül Oldu

Milliyetçi Hareket Partisi () Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partinin il teşkilat organlarının feshedildiğini ve il başkanlığı görevine Turgay Şengönül'ün atandığını duyurdu.

14.05.2026 14:34 | Son Güncelleme : 14.05.2026 14:08

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partinin yerel teşkilatlanma stratejisi kapsamında Malatya il yönetiminde kritik bir değişikliğe gidildiğini açıkladı. Yalçın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, fesih ve atama kararının parti tüzüğüne uygun olarak gerçekleştirildiğini belirtti.

Tüzük Gereği Fesih Kararı

Semih Yalçın tarafından paylaşılan bilgilere göre, MHP Malatya il teşkilat organları, Milliyetçi Hareket Partisi tüzüğünün 52 ve 54’üncü maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden feshedilmiştir. Açıklamada, bu kararın tüzüğün ilgili maddeleri uyarınca alındığı vurgulanmıştır.

Yeni İl Başkanı Atandı

Teşkilatın feshedilmesinin ardından, aynı maddelerin verdiği yetki çerçevesinde yeni bir atama da eş zamanlı olarak duyuruldu. Yapılan açıklamada, "Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanlığı görevine Turgay Şengönül atanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber Yükleniyor