Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son dönemde sistematik bir şekilde hedef alındığını ve açık tehditler aldığını belirtti. Kılıçdaroğlu, organize trol hesaplar ve kimliği belirsiz gruplar tarafından yürütülen bir linç kampanyasının odağında olduğunu söyledi. İşte, Kılıçdaroğlu'nun dikkat çeken paylaşımı!
"Can Güvenliğime Yönelik Açık Tehditler Alıyorum"
Kılıçdaroğlu, açıklamasında yalnızca sosyal medya saldırılarına değil, aynı zamanda fiziksel şiddet tehditlerine de maruz kaldığını ifade etti. “Beni elektrik direğine asmakla tehdit edenler de var, silahla vurulmamı isteyenler de…” diyerek bu tehditlerin boyutunu gözler önüne serdi.
Kılıçdaroğlu, açıklamasında yalnızca trol saldırılarına değil, geçmişte kendisiyle yol yürüyen bazı siyasetçilere de sitem etti. Bir zamanlar birlikte mücadele ettikleri kişilerin bugün dedikodu korosuna katıldığını belirterek, siyasi sadakatin sorgulandığı bir tabloyu gözler önüne serdi. Kılıçdaroğlu, bu eleştirilerin çoğunun bilgiye değil, spekülasyonlara dayandığını vurguladı.
"Sessizliğimiz Suskunluk Değil, Sorumluluktur"
20 Kasım 2023’te yaptığı bir açıklamaya da atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, o günden bu yana hakkında yürütülen karalama kampanyalarına dikkat çekti. “Sessizliğimiz suskunluk değil, sorumluluktur” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, suskun kalmasının bir zayıflık değil, bilinçli bir tutum olduğunu ifade etti.
"Korkmuyoruz, Geri Adım Atmıyoruz"
Paylaşımının sonunda sert bir çıkış yapan Kılıçdaroğlu, “Sizden korkan sizden namerttir” ifadeleriyle tehditlere boyun eğmeyeceğini net bir şekilde ortaya koydu. CHP’nin içinden gelen saldırılarla mücadele edecek güce sahip olduğunu belirterek, partiye yönelik düşmanca tutumları sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bu partinin düşmanlarını, yine bu partinin harem-i ismetinde boğmaya muktediriz.” ifadelerini kullandı.