11 Kasım 2025 tarihinde kabul edilen 3 bin 809 sayfalık iddianame ile başlayan yargı sürecinde, bugün sanıkların savunmalarının alınmasına devam edilecek.
İmamoğlu İçin İstenen Ceza Miktarı Dikkat Çekiyor
Davanın merkezinde yer alan ve iddianamede "örgüt lideri" olarak tanımlanan Ekrem İmamoğlu hakkında oldukça ağır suçlamalar bulunuyor.
İmamoğlu'na yöneltilen 142 farklı eylem arasında; rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, suç gelirlerini aklama, kamu kurumlarını dolandırma ve kişisel verileri hukuka aykırı şekilde ele geçirme gibi çok sayıda suçlama yer alıyor. İddianamede, İmamoğlu için istenen hapis cezası ise 828 yıl 2 aydan başlayarak 2 bin 352 yıla kadar uzanıyor.
Tahliyelerle Gündeme Gelen İsimler
Davanın geçtiğimiz celselerinde mahkeme heyeti, aralarında İBB Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu, Murat Ongun’un şoförü Kadir Öztürk, Özgür Karabat’ın şoförü Sırrı Küçük, İBB veri uzmanı İsmet Korkmaz ve çeşitli iş insanlarının da bulunduğu toplam 43 ismin tahliyesine karar vermişti.
Bugün görülecek 49’uncu duruşmada, geriye kalan sanıkların savunmalarının dinlenmesi ve sürecin bir sonraki aşamasına dair mahkeme heyetinin vereceği ara kararlar bekleniyor.
Davada Öne Çıkan Bazı Suçlamalar
İddianamede yer alan ve geniş bir yelpazeye yayılan suçlamalar, davanın karmaşıklığını da gözler önüne seriyor:
İhaleye fesat karıştırma, irtikap, rüşvet alma ve verme.
Suç gelirlerinin aklanması, Vergi Usul Kanunu’na muhalefet.
Kişisel verileri ele geçirme ve yayma, haberleşmenin engellenmesi.
Orman, Maden ve Çevre Kanunu’na muhalefet, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma.