Hulusi Akar'dan "Terörsüz Türkiye" Açıklaması: "Geleceğimiz Siyasete Alet Edilmemeli"
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, katıldığı canlı yayında iç gündeme ve terörle mücadeleye ilişkin dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin 40 yılı aşkın süredir kararlılıkla sürdürdüğü terörle mücadelede gelinen noktaya vurgu yapan Akar, sürecin siyasi malzeme yapılmaması gerektiğinin altını çizdi.
"Devletin Şefkat Eli Zafiyet Sanıldı"
Güvenlik güçlerinin sahadaki başarısını, şehit ve gazilerin mücadelesini hatırlatan Hulusi Akar, geçmişteki Çözüm Süreci ile ilgili şunları söyledi:
"2014 yılında 'çözüm süreci' adı altında bir bekleme dönemi yaşandı. Terör örgütü bunu bir zafiyet gibi algıladı; oysa bu zafiyet değil, devletin hukuk çerçevesindeki şefkat eliydi. Amacımız, pişmanlık gösterilerek silahların bırakılması ve konunun çözülmesiydi. Ancak süreç suistimal edilip saldırılar artınca, 24 Temmuz 2015 itibarıyla operasyonlar yeniden başlatıldı."
Terörün tamamen bitirilmesi hedefine kilitlendiklerini ifade eden Akar, sürecin herhangi bir taviz veya pazarlık barındırmadığını belirterek; İmralı'dan yapılan fesih çağrısı ve ardından örgütün silah bıraktığını beyan ettiği takvimi hatırlattı. Akar, temel hedefin 86 milyonun güvenliği ve ülkenin enerjisini çalan bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak olduğunu vurguladı.
"86 Milyonun Güvenliği Siyasal Polemik Konusu Yapılamaz"
Terörsüz Türkiye hedefinin iç politika malzemesi haline getirilmesine tepki gösteren Akar, tüm siyasi aktörlere çağrıda bulundu:
"Bazı kesimlerin kendi şahsi ve siyasi emelleri uğruna bu hayati konuyu istismar ettiğini, gerçekleri saptırdığını görüyoruz. Herkesin sorumlulukla hareket etmesi şart. Milli güvenlik, toprak bütünlüğü ve halkımızın refahı siyasi tartışmaların üzerindedir; bu konu etrafında polemik yaratılmamalıdır."
Genç Girişimcilere Tam Destek Sözü: "Projenizi Getirin, Önünüze Düşelim"
Açıklamalarının son bölümünde gençlerin vizyonuna ve üretim gücüne değinen TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Kayseri başta olmak üzere tüm Türkiye'deki genç girişimcilere kapılarının açık olduğunu ifade etti.
Saha odaklı, somut Ar-Ge projelerinin arkasında duracaklarını belirten Akar, "Yeter ki gençlerimiz cesur olsun ve ortaya uygulanabilir bir proje koysun. İdari, hukuki ya da maddi ne tür bir engel varsa aşmak için yanlarında olacağız, önlerine düşüp mücadele edeceğiz" dedi.