Düzenlediği basın toplantısında iddialara ve iddiaları haberleştiren medya organlarına tepki gösteren Tekin, olayın organize bir tuzak olduğunu belirterek hukuki süreç başlattıklarını duyurdu.
"Yoğurdu Üfleyerek Yiyoruz, Para Harcayacak Durumumuz Yok"
Salon kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle isim listesi alarak önlem aldıklarını belirten Gürsel Tekin, 10 aydır zorlu bir mücadele yürüttüklerini ifade etti. Tekin, açıklamalarında şu vurguları yaptı:
"10 aydır Bermuda Üçgeni ile mücadele ediyoruz. Arkadaşlarımız kendi imkanlarıyla geliyor. Genç arkadaşlarımızdan sayı çok olunca sadece ulaşım desteği isterler; onun dışında para harcayacak durumumuz yok."
Salonun tahsis edildiği Sarıyer Belediyesi başkan ve yöneticilerinin haksız yere linç edildiğini belirten Tekin, "İsteyen herkes parasını verip kiralar. Kendi belediyenizin salonunu kiralıyorsunuz ve başkanınız linç ediliyor. O çeteleri açıklayacağım" dedi.
"Salonda Negatif Slogan Atacaklardı"
Kurulan tuzağın detaylarına değinen Tekin, salona dışarıdan yönlendirilen kişilerin getirilmek istendiğini öne sürdü:
"Önce bir araba geliyor, salona gelecekler. Salonda genel başkan konuşurken negatif slogan atacaklardı. Bizi linç edecekler diyorlar. Yapacağınız her türlü rezilliğin ağır bedellerini ödersiniz... Şişli Gençlik Kolları Başkanımıza sorduk, tanıyor musunuz: Yok. Bu kirli tuzağı kuran medya ve devletimizin savcılarıdır. Gece hemen suç duyurusunda bulunduk."
Medya Organlarına ve İsimlere Ağır Suçlamalar
Açıklamalarında bazı basın kuruluşlarını ve parti içi süreçleri hedef alan Tekin, Birgün ve Pencere gazetesinde yayımlanan haberlere tepki göstererek ellerinde faturalarla yanıt verdi. Aziz İhsan Aktaş suç örgütüne ve iddialara ilişkin şu ifadeleri kullandı:
"Şeytan üçgeni dediğimiz bu üçgen, ne zaman itirafçılarla ilgili laf etsem bu kirli medyanın kimyası bozuluyor. Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü, iş adamlarıdır ve kurumlarında kudretli durmanın yolunu arar, siyasetçi satın alırlar... Evime Birgün'den başka gazete girmiyordu. Düştüğünüz duruma bakın."
Toplantıda ayrıca, destek paylaşımları gerekçesiyle üyelikten silinen iki milli hakemin (biri FIFA hakemi) rozetlerinin yeniden taktırıldığını ve bu kişilerin "baba ocağına" geri döndüğünü belirtti.
Tekin, iddiaların asılsız olduğunu yineleyerek, "Bu saatten sonra bu işin üzerine gideceğim. Doğru haberleriniz varsa hiç itirazımız yok, en ağır sorularınıza cevap verilecektir" diyerek sözlerini noktaladı.