Eski CHP Bursa Milletvekili ve akademisyen Prof. Dr. Lale Karabıyık, bir süredir mücadele ettiği sarkom (yumuşak doku kanseri) nedeniyle 60 yaşında yaşamını yitirdi. Karabıyık, sabah saatlerinde Bursa’da tedavi gördüğü özel bir hastanede hayatını kaybetti.
Bursa ve Bilecik’te Tören Düzenlenecek
Karabıyık için ilk tören, akademik kariyerine devam ettiği Bursa Uludağ Üniversitesi’nde yarın saat 10.00’da gerçekleştirilecek. Ardından Bursa Ulu Cami’de öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından, cenazesi defnedilmek üzere memleketi Bilecik’e gönderilecek. Karabıyık, ikindi vakti aile mezarlığında toprağa verilecek.
Lale Karabıyık Hangi Görevlerde Bulunmuştu?
2015 seçimlerinde CHP Bursa Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) giren Karabıyık, üç dönem boyunca aralıksız görev yaptı. Bu süreçte CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Karabıyık, özellikle eğitim politikaları alanındaki çalışmalarıyla ön plana çıktı. 2023 yılının ikinci yarısında milletvekilliği sona erdikten sonra akademik görevine geri döndü.
1 çocuk annesi olan Lale Karabıyık, hem akademik alandaki başarıları hem de eğitim politikalarına yönelik katkılarıyla tanınıyordu. Uludağ Üniversitesi’nde akademisyen olarak görevini sürdürürken, siyasette de özellikle gençlerin eğitimine yönelik çalışmalarıyla dikkat çekmişti.