Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 32. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde konuştu. Erdoğan, Türkiye'nin ekonomik hedeflerinden sapmadığını vurgulayarak, 2024’ün yatırımla, istihdamla, üretimle ve özellikle ihracatla önemli başarılarla dolu geçtiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2024 yılı ülkemiz açısından önemli başarılarla dolu bir yıl oldu. Ekonomimiz %3,2 oranında büyüdü. 2025 yılının ilk çeyreğinde de %2 büyüme kaydettik. Böylece 19 çeyrek boyunca kesintisiz büyüme başarısı gösterdik,” diyerek Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir bir ivme kazandığını dile getirdi.
Seçim dönemlerine rağmen popülist adımlardan uzak durduklarını vurgulayan Erdoğan, "Siyaseten biz bedel ödesek dahi, ülkeye bedel ödetecek politikalar uygulamadık" dedi.
Son üç ayda yaşanan küresel şoklara rağmen programın sarsılmadığını, aksine dayanıklılığını kanıtlayarak güven tazelediğini ifade eden Erdoğan, enflasyon ile ilgili şu açıklamada bulundu.
"Yıl Sonunda Enflasyonun 20'li Rakamlara Gerilemesini Bekliyoruz"
Konuşmasında enflasyonla mücadeleye de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kararlı duruşlarını koruduklarını belirtti. “Enflasyon, bir yıldır kesintisiz olarak geriliyor. Mayıs ayında yıllık enflasyon, son 3,5 yılın en düşük seviyesine geldi” diyerek, yıl sonunda enflasyonun 20’li rakamlara gerilemesini beklediklerini açıkladı.
Erdoğan ayrıca, son dönemde döviz rezervlerinde toparlanma yaşandığını, Türkiye’nin risk priminde düşüş gözlendiğini ve Türk lirasına olan güvenin artış gösterdiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı, “Mayıs başından itibaren rezervlerimiz yeniden artmaya başladı. Risk primimiz düşüyor, Türk lirasına güven yükseliyor” ifadelerini kullandı.