Ekrem İmamoğlu'ndan Sert Çıkış: Türkiye, Suç İtirafıyla İtibar Kazanılan Bir Ülkeye Dönüştü

Ekrem İmamoğlu'ndan Sert Çıkış: Türkiye, Suç İtirafıyla İtibar Kazanılan Bir Ülkeye Dönüştü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı , Türkiye'de siyasetin geldiği noktayı eleştirerek, "Birini tutuklayıp 'İmamoğlu'na suç at, etkin pişmanlıktan yararlan' denilmesi normal hale geldi" ifadelerini kullandı.

28.10.2025 10:00 | Son Güncelleme : 28.10.2025 10:00

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, son dönemde artan siyasi gerilimler ve adalet tartışmalarına ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Türkiye’nin hukuk ve siyaset alanında tehlikeli bir yöne evrildiğini belirten İmamoğlu, “Ülke öyle bir hale geldi ki, herhangi birini tutuklayıp ‘Ekrem İmamoğlu’na suç at, etkin pişmanlıktan faydalan’ denilmesi artık kimseyi şaşırtmıyor. Bu, siyasetin geldiği en tehlikeli noktadır” dedi.

“Gerçekler Tersyüz Ediliyor”

İmamoğlu, açıklamasında Türkiye’de siyaset ve yargı ilişkilerinin “gerçeklerin çarpıtıldığı” bir zemine oturduğunu vurguladı. Özellikle muhalefet mensuplarına yönelik suçlamaların kolayca gündeme getirildiğini söyleyen İmamoğlu, “İftira atmak artık bir siyaset yöntemi haline geldi. Kimin ne dediği değil, kime ne atfedildiği konuşuluyor,” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, konuşmasında tarihsel bir benzetmeye de yer vererek, “Muaviye hikayesinde olduğu gibi, erkek deveyi dişi yapan akıl bu akıldır,” dedi. Bu sözle, tarih boyunca çıkar uğruna hakikatin çarpıtıldığı olaylara atıfta bulundu. İmamoğlu’nun bu benzetmesi, mevcut siyasi atmosferde ‘algı yönetimi’ ve ‘gerçeklerin manipülasyonu’ eleştirisi olarak değerlendirildi.

“Adaletin Yerini Algı Aldı”

İBB Başkanı, Türkiye’de adalet mekanizmasının siyasal baskı altında olduğuna dikkat çekti. “Bugün artık adalet, kanıtlarla değil, kurgularla şekilleniyor. Birilerinin hedef gösterilmesi yeterli oluyor” diyen İmamoğlu, bu durumun hem yargıya hem de demokrasiye olan güveni zedelediğini belirtti.

İmamoğlu, tüm eleştirilerine rağmen umudunu koruduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye’nin bu tabloyu tersine çevirecek gücü var. Gerçek adaletin, liyakatin ve aklın öne çıktığı bir ülke olacağız. Kim ne derse desin, biz bu ülkeye doğrulukla hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Sıradaki Haber Yükleniyor