Dron saldırısına uğrayan gemi Samsun’da karaya oturdu
Sinop açıklarında dron saldırısına uğradığı belirtilen ve 21 kişilik mürettebatı tahliye edilen gemi, sürüklenerek Samsun’un Alaçam ilçesinde karaya oturdu.

Sinop açıklarında dron saldırısına uğradığı belirtilen gemi, 21 kişilik mürettebatı tahliye edildikten sonra sürüklenerek Samsun’un Alaçam ilçesinde karaya oturdu.
Saldırı ve tahliye süreci
Edinilen bilgilere göre gemi, Sinop Limanı’na yaklaşık 90 mil mesafede dron saldırısına uğradı. Saldırının ardından 21 personelin tamamı Maran Pytha gemisi tarafından kurtarılarak Novorossiysk Limanı’na götürüldü.
Gemi sürüklenerek kıyıya ulaştı
Mürettebat tahliye edildikten sonra başıboş kalan gemi, Karadeniz’deki olumsuz hava şartlarının etkisiyle kıyıya doğru ilerledi. Gemi son olarak 26 Ağustos 2026 tarihinde saat 02.10’da veri gönderdi.
Gemi, Samsun’un Alaçam ilçesi Geyikkoşan mevkisinde kıyıya çok yakın bir noktada karaya oturdu. İhbar üzerine Sahil Güvenlik ve Liman Başkanlığı ekipleri olay yerine intikal etti.