Türkiye, yeni bir soğuk hava dalgasının etkisine girerken özellikle doğu illeri beyaza büründü. Ardahan, Kars, Bitlis ve Muş’ta etkili olan kar yağışı, hem günlük yaşamı hem de ulaşımı zaman zaman zorlaştırıyor. Havanın sertleşmesiyle birlikte gözler yeniden “11 Aralık’ta okullar tatil mi?” sorusuna çevrildi.
Resmi Makamlardan Tatil Açıklaması Yok
Çarşamba günü için Millî Eğitim Bakanlığı ve il valiliklerinden gelen bilgiler, eğitim-öğretimin normal seyrinde devam edeceği yönünde. Yani 11 Aralık için ülke genelinde alınmış herhangi bir kar tatili kararı bulunmuyor. Kar yağışının yoğun olduğu illerde dahi henüz bir resmi duyuru yapılmadı.
Kış döneminde olduğu gibi, bu süreçte de tatil kararları tamamen il ve ilçe bazında değerlendiriliyor. Yoğun kar yağışı, buzlanma veya taşımalı eğitimi etkileyen olumsuz hava koşulları oluşması durumunda valilikler gün içinde yeni kararlar açıklayabilir. Bu nedenle velilerin ve öğrencilerin resmî kurumların duyurularını yakından takip etmesi öneriliyor.
Mevcut bilgiler doğrultusunda eğitim-öğretim 11 Aralık’ta planlandığı gibi sürecek. Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde ise ulaşımda ve günlük hayatta yaşanabilecek aksamalara karşı tedbirli olunması hatırlatılıyor. Yetkililer, hava durumunun anlık olarak değişebildiğini belirterek ihtiyaç hâlinde hızlı duyurular yapılacağını ifade ediyor.