Devlet Bahçeli Kilim Olayı Nedir? Öcalan'dan Sürpriz Hediye, Bahçeli'den Net Tavır!

Devlet Bahçeli Kilim Olayı Nedir? Öcalan'dan Sürpriz Hediye, Bahçeli'den Net Tavır!

Genel Başkanı , için kullandığı "kurucu önderlik" nitelendirmesini yineleyerek siyasetin gündemini sarsacak mesajlar verirken; Öcalan'ın Bahçeli'ye hediye ettiği "kilim" dikkat çekti.

25.01.2026 08:12 | Son Güncelleme : 25.01.2026 08:13

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tv100 ekranlarında Türkiye ve bölge gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kürt meselesinden Suriye operasyonlarına kadar pek çok kritik başlığa değinen Bahçeli, Abdullah Öcalan için kullandığı "kurucu önderlik" nitelendirmesini yineleyerek siyasetin gündemini sarsacak mesajlar verdi.

"Öcalan’dan Barış ve Demokrasi Kilimi Hatırası"

Bahçeli, 12 Aralık 2025 tarihinde DEM Parti heyetinin kendisini ziyaret ettiğini belirterek, bu görüşmede Abdullah Öcalan tarafından Urfa’da özel olarak dokutturulan bir kilimin kendisine hediye edildiğini açıkladı. Hediyeyi "sevgiyle kabul ettiğini" belirten MHP lideri, sürece dair şu ifadeleri kullandı:

"Öcalan'ın Türk ve Kürt birliği anlayışına teşekkür ederim. Bu kilime '27 Şubat 2025 Barış ve Demokrasi' adını verdim. Terörü yok etmenin en hızlı yolu doğru bir hat çizmektir. Eğer A noktası Türkiye Cumhuriyeti ise, B noktası da kurucu liderliktir."

Bahçeli, daha önce "terörist başı" olarak hitap ettiği Öcalan için "kurucu önderlik" tanımının kullanılmasının refah ve yatırım süreci için gerekli olduğunu savundu.

"Ahmet Türk Görevine İade Edilmeli"

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk hakkında da konuşan Bahçeli, bu kararın yanlış olduğunu vurguladı. Türk’e "Ağa" diye hitap eden Bahçeli, şunları söyledi:

"Terörsüz Türkiye süreci konuşulurken Ahmet Türk'ün görevden alınması doğru olmamıştır. Kendisi görevine iade edilmelidir. Milletin kenetlenmesi için bu adımlar elzemdir."

Suriye ve SDG/YPG Mesajı

Bölgesel güvenliğe de değinen Bahçeli, Suriye’nin toprak bütünlüğünün Türkiye için olumlu bir durum olduğunu belirtti. Ancak SDG ve YPG’ye yönelik sert tavrını sürdürdü:

"Bir tarlada küçük bir alanda ayrık otu bırakırsanız, o ot tüm tarlayı sarar. SDG/YPG Suriye'den tamamen sökülüp atılmalıdır."

Erken Seçim Tartışmalarına Son Nokta

İç siyasetteki seçim senaryolarını reddeden Bahçeli, Türkiye’nin bir "ateş çemberi" içinde olduğunu ifade ederek seçimlerin zamanında yapılacağını söyledi. Ana muhalefet partisi CHP’yi de eleştiren Bahçeli, partinin; Söğütözü, Silivri, Saraçhane ve Sosyal Medya kıskacına sıkıştığını iddia etti.

Sıradaki Haber Yükleniyor