Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Eylül Türk Dil Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda Türkçenin binlerce yıllık köklü geçmişten süzülüp gelen bir zenginliğe sahip olduğunu vurguladı.
"Diline sahip çıkan millet, tarihine ve geleceğine de sahip çıkar"
Erdoğan mesajında Türkçemizin milletimiz için yalnızca bir anlaşma aracı değil, tarihimizin, kültürümüzün, medeniyet birikimimizin ve ortak hafızamızın taşıyıcısı olduğunu belirtti. Ana dilimiz Türkçemiz, binlerce yıllık geçmişimizden gelen büyük bir medeniyet birikimini içinde barındırıyor. Farklı coğrafyalarda ve milletlerle temas ederek asırlar boyu zenginleşen Türkçemiz, şiirden edebiyata, bilimden sanata kadar hayatın her alanında milletimizin duygu ve düşüncelerini yansıtmıştır.
Erdoğan, 26 Eylül vesilesiyle Türkçemizi geçmişten aldığımız miras olarak korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere güçlü şekilde aktarmanın hepimizin görevi olduğunu ifade etti.
Türkiye Yüzyılı’nı kurarken dilimize, kültürümüze ve medeniyet değerlerimize sahip çıkmanın, dünyaya kendi kavramlarımızla katkı sağlamanın önemine dikkat çeken Erdoğan, Türkçenin doğru ve güzel kullanımını teşvik etmenin, gençlerin dil sevgisini artırmanın ortak sorumluluğumuz olduğunu söyledi. Diline sahip çıkan bir milletin tarihine ve geleceğine de sahip çıkacağını hatırlattı.