Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) 2025 sonuçlarındaki performansına ilişkin değerlendirmede bulundu. Erdoğan, Türkiye'nin üç farklı alanda OECD ülkeleri arasında puanını en fazla artıran ülke olduğunu belirterek eğitim camiasını tebrik etti.
Öğretmen ve öğrencilere teşekkür
Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda elde edilen başarıda öğretmenler, öğrenciler, veliler ve eğitim camiasının tamamının emeği bulunduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı, eğitim alanına verilen önemin bu sonuçlarda karşılık bulduğunu belirterek katkı sunan herkese teşekkürlerini iletti.
"Daha donanımlı nesiller için çalışacağız"
Türkiye'nin eğitim alanındaki hedeflerine de değinen Erdoğan, çocukların geleceğe daha güçlü hazırlanması gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı, öğrencilerin daha nitelikli, özgüvenli ve donanımlı bireyler olarak yetişmesi için çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.
PISA, OECD tarafından gerçekleştirilen ve farklı ülkelerdeki öğrencilerin matematik, fen ve okuma becerilerini karşılaştırmalı olarak değerlendiren uluslararası bir araştırma olarak biliniyor. Türkiye'nin 2025 sonuçlarındaki performansına ilişkin Erdoğan'ın açıklaması, eğitim politikalarının gelecekteki yönelimine dair mesajlarıyla da dikkat çekti.