Cumhurbaşkanı Erdoğan Umman'da Resmi Törenle Karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Umman'da Resmi Törenle Karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun diplomasi trafiği çerçevesinde Körfez turunun son ülkesi olan 'ın başkenti Maskat'a ulaştı. Erdoğan burada resmi törenle karşılandı.

22.10.2025 17:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun diplomasi trafiği çerçevesinde Körfez turunun son ülkesi olan Umman'ın başkenti Maskat'a ulaştı. Geçtiğimiz saatlerde Doha'da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere "TRK" uçağıyla Maskat'a geldi.

Resmi Törenle Karşılandı

Özel Sultanlık Havaalanı'na inişi sırasında Umman Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından eşlik edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Umman Sultanı Heysem bin Tarık, Türkiye'nin Maskat Büyükelçisi Muhammet Hekimoğlu ve elçilik personeli tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Al Alam Sarayı'nda Umman Sultanı Heysem bin Tarık tarafından görkemli bir resmi törenle karşılandı. Tören sırasında Cumhurbaşkanı'nın makam aracına Umman'ın atlı askerleri eşlik etti. Aracından inen Erdoğan, Umman heyetini selamladı.

Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Umman Sultanı Heysem bin Tarık ile baş başa bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor. İki ülke arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesi ve farklı alanlarda işbirliğini artıracak bazı anlaşmaların imzalanabileceği konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temaslarının devamında Umman Sultanı Heysem bin Tarık'ın onuruna vereceği resmi akşam yemeğine de katılacak. Bu ziyaretin, Türkiye ve Umman arasındaki stratejik ortaklığı güçlendirmesi ve bölgesel işbirliklerini ilerletmesi açısından kritik öneme sahip olduğu belirtiliyor.

Sıradaki Haber Yükleniyor