Cumhurbaşkanı Erdoğan meşaleyi yaktı: Karadeniz gazı artık devrede

Karadeniz gazında tarihi bir gün meydana geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filyos’ta yaktığı meşale ile Karadeniz gazı karaya ulaştırılmaya başladı. Erdoğan tören öncesi yaptığı konuşmada müjde vererek konutlarda doğal gazın 25 metreküpe kadar 1 sene süreyle ücretsiz olacağını ve 1 aylık tüketimin tamamen ücretsiz olacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan meşaleyi yaktı: Karadeniz gazı artık devrede

Keşfinin ilanından ortalama 3 sene geçmesinin sonrasında Karadeniz gazında tarihi bir gün meydana geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filyos'taki törende yaktığı meşale ile Karadeniz doğal gazı karaya ulaştırılmaya başladı.

Herkesin merakla beklediği müjdeleri de açıklayan Erdoğan, "Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı bir sene süreyle ücretsiz veriyoruz. Aylık yaklaşık 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğal gazın bedeli bir sene boyunca faturalardan düşürülecektir. Bir ay boyunca Türkiye'nin hepsindeki konutların doğalgaz tüketiminden ücret almayacağız." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan meşaleyi yaktı: Karadeniz gazı artık devrede
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Bizi Takip Edin

Bize Katılın