İçeriğe atla

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Veliaht Prensi Akishino ile Görüştü

Japonya Veliaht Prensi Akishino ve Prenses Kiko, Türkiye-Japonya diplomatik ilişkilerinin 100. yıl dönümü vesilesiyle Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Ankara’daki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Veliaht Prens ve Prenses, iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliğini pekiştiren görüşmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Veliaht Prensi Akishino ile Görüştü
Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'a ekle

"Geleceğe Güçlü Adımlarla Yürüyeceğiz"

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen görüşmeye ilişkin açıklama, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapıldı. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye ve Japonya arasındaki köklü dostluk bağlarına vurgu yaptığı ve bu ziyaretin, iki ülkenin ortak hedefler doğrultusunda geleceğe güçlü adımlarla yürüme iradesini ortaya koyduğunu belirttiği aktarıldı.

Deprem ve İklim Değişikliğiyle Mücadelede İş Birliği

Görüşmede, Türkiye ve Japonya’nın deprem felaketleri ve iklim değişikliğiyle mücadeledeki iş birliğinin altı çizildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu alandaki ortak çalışmaların her iki ülke için de yarar sağladığını ifade etti.

Memnuniyet Verici Bir Ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümünde Japonya Veliaht Prens ve Prensesi’nin Türkiye’ye gerçekleştirdiği bu ziyaretin son derece anlamlı ve memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Ziyaretin, Türkiye ve Japonya arasındaki ilişkilerin farklı alanlarda daha da güçlenmesine zemin hazırlayacağı değerlendiriliyor.