Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, son günlerde eleştirilere maruz kalan AK Parti gençliğine sahip çıktı.
Gençlerin coşkusu, inancı ve duruşuyla Türkiye’nin aydınlık yarınlarını temsil ettiğini belirten Erdoğan, gençlik kollarının çalışmalarını “dostlara güven, rakiplere korku veren” bir enerji olarak tanımladı. AK Parti'nin ülke genelindeki teşkilat mensuplarına da emeklerinden dolayı teşekkür etti.
Erdoğan, Pençe-Kilit Harekâtı’nda 12 Şehidi Andı
Konuşmasında duygusal anlara da yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 6 Temmuz'da yaşanan elim olayda hayatını kaybeden 12 asker için taziye mesajı yayımladı. Metan gazına maruz kalmaları sonucu şehit olan askerlerin isimlerini tek tek anarak, onların yalnızca cesaretleriyle değil, aynı zamanda faziletleriyle örnek olduklarını ifade etti. Şehitlerin hatıralarının yaşatılacağını belirten Erdoğan, tedavi gören askerler için de acil şifa dileklerinde bulundu.
“Terörsüz Türkiye” Mesajı Verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “terörsüz Türkiye” sürecinin şehitlerin fedakarlıklarıyla yazılan kardeşlik destanını güçlendireceğini vurguladı. Türkiye’nin terörle mücadelesinde yeni bir evreye girildiğini söyleyen Erdoğan, artık bu kanlı geçmişin geride bırakılarak, kalıcı barış ve huzurun sağlanacağını ifade etti. DEM Parti yetkilileriyle yapılan son görüşmelere de değinen Erdoğan, yapıcı bir diyalog ortamı oluştuğunu ve olumlu gelişmelerin kapıda olduğunu belirtti.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli'nin desteğine de değinen Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın dayanışma ruhunu övdü. Bahçeli’nin verdiği güçlü mesajlar için teşekkür eden Erdoğan, ittifakın bundan sonra da tam uyum içinde hareket edeceğini kaydetti.