CHP ve İYİ Parti'li Vekillerden Bakan Kurum'a Teşekkür

CHP ve İYİ Parti'li Vekillerden Bakan Kurum'a Teşekkür

'da düzenlenen deprem sonrası çalışmaların görüşüldüğü toplantıda ve 'li vekiller Bakan Kurum'a teşekkürlerini sundu.

01.09.2025 13:00

Türkiye, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından yaralarını sarmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Deprem sonrası devlet ve millet iş birliğiyle afet bölgesindeki acil ihtiyaçlar karşılanırken, kalıcı konut projeleri de hızla hayata geçirildi.

Hatay'da Toplanıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki saha çalışmalarına aktif şekilde devam ediyor. Ağustos 2025’te Hatay’da düzenlenen yerel yönetici ve ilgili paydaşlarla yapılan koordinasyon toplantısında, bölgedeki son gelişmeler ele alındı.

CHP ve İYİ Parti'li Vekillerden Bakan Kurum'a Teşekkür

Toplantıda İyi Parti Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, Bakan Kurum ve ekibine kentteki hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Çirkin, bürokrasiyi azaltma adına Bakan Kurum’un risk aldığını ifade ederek hizmetlerin doğru ve düzgün yapıldığını vurguladı. Çirkin, depreme dair anıt yapılması önerilerine ise olumsuz baktığını, çünkü kendisinin ve Hataylıların bu travmayı unutmak istediğini, zaten en büyük anıtın yıkılan binalar olduğunu belirtti.

CHP’li Defne Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün de yapılan konutlar ve restorasyon çalışmaları hakkında pozitif değerlendirmelerde bulunarak, Bakan Kurum’a teşekkür etti ve özellikle Antakya’daki tarihi Uzun Çarşı bölgesinde yapılan çalışmaların çok güzel olduğunu dile getirdi.

Sıradaki Haber Yükleniyor