CHP Lideri Özgür Özel'den KKTC'ye Kritik Ziyaret ve Teröre Sert Tepki

CHP Lideri Özgür Özel'den KKTC'ye Kritik Ziyaret ve Teröre Sert Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı , Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde () bir dizi temasta bulundu. Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman'ın özel davetlisi olarak adaya giden Özel, Lefkoşa'da hem diplomatik hem de kültürel programlara katıldı.

27.12.2025 09:10

Özel, adadaki temasları kapsamında ilk olarak Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Tufan Erhürman’ın Cumhurbaşkanlığı’na seçilmesinin ardından yapılan olağanüstü kurultayda CTP Genel Başkanlığı koltuğuna oturan Sıla Usar İncirli ile bir araya gelen Özel, İncirli’yi yeni görevinden dolayı tebrik ederek başarı dileklerini iletti.

Ziyaretin akşam bölümünde ise Özgür Özel, KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile bir araya geldi. İki lider, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından düzenlenen yeni yıl konserini birlikte izleyerek adadaki kültürel etkinliklere destek verdiler. Ziyaretin, iki kardeş parti ve ülke arasındaki bağları güçlendirme amacı taşıdığı vurgulandı.

KKTC ziyareti sırasında gündemi de yakından takip eden CHP Lideri, Suriye’den gelen acı haber üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı. Humus vilayetinde bir camiye düzenlenen terör saldırısını sert bir dille kınayan Özel, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Suriye'nin Humus kentinde bir camiye yönelik gerçekleştirilen alçak terör saldırısını şiddetle kınıyorum. İbadethaneleri hedef alan bu insanlık dışı saldırılar kabul edilemez. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."

Sıradaki Haber Yükleniyor