Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 38. Olağan Kurultayı'nın iptali istemiyle açılan davanın görüleceği 30 Haziran günü dikkat çekici bir hamleye hazırlanıyor.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, aynı gün parti genel merkezinde 81 il başkanını bir araya getirecek.
Özgür Özel’den İddialara Sert Yanıt
Kurultayın usulsüz yapıldığı iddiasıyla açılan dava hakkında açıklama yapan Özgür Özel, süreci “asılsız” olarak niteleyerek kesin bir dille reddetti. Parti yönetimi, yargı sürecine müdahale etmeden, teşkilatın birliğini koruyarak hareket etmeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda düzenlenen 81 il başkanının katılacağı toplantının, partideki dayanışma ve birlik mesajı vermeyi hedeflediği belirtiliyor.
Gündemde Yalnızca Kurultay Yok
30 Haziran Pazartesi günü saat 11.00’de başlayacak olan toplantının, sadece kurultayla ilgili yargı sürecini değil, partinin yaz aylarında planladığı siyasi faaliyetleri de kapsaması bekleniyor.
CHP’nin miting takvimi, yaz aylarında yapılacak örgütlenme faaliyetleri ve özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için yürütülen imza kampanyasının geldiği nokta da gündemin önemli başlıkları arasında yer alıyor.
Toplantıya Ensar Aytekin Başkanlık Edecek
Toplantının, Yurtiçi ve Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin başkanlığında gerçekleşeceği açıklandı. Parti içi örgütlenmelerden sorumlu isim olarak Aytekin’in, hem kurultayla ilgili gelişmeleri hem de yaz dönemi stratejilerini il başkanlarıyla birlikte değerlendirmesi bekleniyor.