Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve üç ilçe belediye başkanının Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) ayrılarak Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AKP) geçeceği yönündeki iddialar gündemde sıcaklığını korurken, kentte ilk resmi istifa haberi geldi.
Sosyal Kılıç, Görev ve Üyelikten Ayrıldı
CHP Aydın Gençlik Kolları Başkanı Sosyal Kılıç, hem il başkanlığı görevinden hem de parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Kılıç’ın kararı, parti kulislerinde uzun süredir konuşulan ayrılık iddialarının ardından geldi.
Yazılı bir açıklama yapan Kılıç, istifa gerekçelerini açıkça dile getirdi. Parti içinde “ardı arkası kesilmeyen anti demokratik uygulamalar” gördüğünü belirten Kılıç, görev süresi boyunca kendisine aidiyet duygusu verilmediğini ve milletvekillerinin tutumlarının buna katkı sağladığını ifade etti.
Kılıç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bize asla sahip çıkmayan milletvekillerinin tavırları, artık CHP’de siyaset yapmamızı imkânsız hale getirmiştir. Bütün bu nedenlerle, iddia edildiği gibi baskı ile değil, tamamen kendi hür irademle görevimden ve üyeliğimden istifa ediyorum.”