Suluköy Kahramanlar İlkokulu’nun bahçesinde gerçekleştirilen törende konuşan Erdoğan, Türkiye’nin gelecek hedeflerine ulaşması için sivil toplum ve akademi dünyasının önemine dikkat çekti.
Deprem Bölgesine 50 Okula 50 Kütüphane Sözü
Vakfın 50. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle deprem bölgesine yönelik projelerini aktaran Bilal Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin ardından yardımların sürdürülebilir hale gelmesi için kütüphane projesini başlattıklarını belirtti. Erdoğan, projenin detaylarını şu sözlerle paylaştı:
"İlk aylarda insani yardımlara ağırlık verdik, ardından 50 okula 50 kütüphane hedefi koyduk. Bunlardan 36’sını Milli Eğitim Bakanlığımızın yönlendirdiği okullarda tamamladık. Toplamda 130 binin üzerinde kitabı öğrencilerimizle buluşturduk. Her bir okulda yaklaşık 2 bin 500 ile 3 bin kitaplık, modern çalışma alanları oluşturduk."
Erdoğan, kütüphanelerin okul seviyelerine göre (ilkokul, ortaokul, lise) özel olarak şekillendirildiğini ve Malatya’da 4 okul dahil olmak üzere toplam 36 okulun bu imkana kavuştuğunu ekledi.
"Yeni Yerli ve Milli Entelektüel Kılıfa İhtiyacımız Var"
Türkiye Yüzyılı vizyonunun sadece fiziksel yapılarla değil, derinlikli bir akademik altyapıyla gerçekleşebileceğini vurgulayan Bilal Erdoğan, "Dünya bunalımlı dönemlerden geçiyor. Bu dönemlere fikirsel açılımlar getirecek düşünce insanları yetiştirmeliyiz," dedi.
Türkiye'nin "yerli ve milli bir entellektüel kılıfa" ihtiyacı olduğunu savunan Erdoğan, İlim Yayma Vakfı olarak yüksek düzeyli akademisyen yetişmesi için tüm destekleri seferber ettiklerini dile getirdi.
Sivil Toplumun "Hamilik" Rolü
Son 23 yılda Türkiye’nin eğitim alanında dünyada eşi benzeri olmayan bir başarı hikayesi yazdığını ifade eden Erdoğan, devletin devasa bir altyapıyı başardığını söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının (STK) bu noktadan sonra devreye girerek okulların kalitesini yükseltmesi gerektiğini belirtti:
"Bir iş adamı veya vakıf bir okula hami olduğunda, o okulun kaderinin değiştiğini görüyoruz. Devletimiz okulları yapıyor, öğretmenleri görevlendiriyor. Bizim görevimiz ise bu kaliteyi bir üst sınıfa taşımaktır."
Tören sonunda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile birlikte kütüphanelerin sembolik açılışını gerçekleştiren Bilal Erdoğan, projede emeği geçenlere teşekkür etti.