Malatya'da gerçekleştirilen temas ve incelemeler sırasında konuşan Bakan Murat Kurum, deprem döneminde yürütülen bazı kampanyaların ve atılan adımların iyi niyet sınırlarını aştığını vurguladı.
Kurum, şu dikkat çekici ifadeleri kullandı:
"Kendi kampanyalarını devlete rakip kıldılar. Devlet ile milletin arasına girmek istediler. Gördük ki; geçici kampanyalar birer rüzgârdır. Milletin asıl güvencesi, güçlü devlettir. Devlet; ekranlardan atılan boş bir slogan değildir. Devlet; zor gününde milletini sarıp sarmalayan asırlık çınardır!"
"500 Bin Yuvamız Dimdik Ayakta"
Geçmişteki eleştirilere ve deprem sürecindeki tartışmalara sert tepki gösteren Bakan Kurum, devletin yaraları sarma hızına ve kalıcı konut projelerine dikkat çekti. Kurum sözlerini şu şekilde tamamladı:
"İlk günün heyecanıyla atılan o sloganlar uçtu, gitti. Ama devletimizin inşa ettiği, '20 yılda bitmez' dedikleri 500 bin yuvamız dimdik ayakta!"