Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycan'ın Şuşa kentinde yaptığı konuşmada Kafkasya güvenliğinin Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan'ın ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.
Güler, üç ülkenin ortak tarih, coğrafya, karşılıklı güven ve dostluk bağlarıyla birbirine bağlı olduğunu belirterek, bu ilişkilerin çok boyutlu stratejik işbirliğine dönüştüğünü ifade etti.
Güney Kafkasya'daki dönüşüm sürecine dikkat çeken Güler, Azerbaycan ile Ermenistan arasında barış yönündeki gelişmeleri memnuniyetle izlediklerini ve bu dönemin yeni işbirliği fırsatları yaratacağına inandıklarını söyledi.

Üç ülke arasındaki enerji, ulaştırma ve iletişim projelerinin hem ekonomik kalkınmaya hem de bölgesel güvenlik ile istikrara katkı sağladığını belirten Güler, bu projelerin güvenliğinin ortak sorumluluk olduğunu kaydetti.
Güler, silahlı kuvvetler arasındaki müşterek tatbikat ve eğitim faaliyetlerinin bu sorumluluğun pratikteki yansıması olduğunu vurguladı ve Kafkasya güvenliğinin üç ülkenin güvenliğinden ayrı düşünülemeyeceğini belirtti.
Gürcistan ve Azerbaycan'ın bağımsızlığı ile toprak bütünlüğüne desteklerini yineleyen Güler, üç ülke arasındaki güven ve dayanışmayı Kafkasya'nın barış, güvenlik, istikrar ve refahı için daha ileri seviyelere taşımaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.