Bahçeli'den "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Bahçeli'den "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Genel Başkanı , C-130 kazası sonrası dezenformasyona tepki gösterdi, "Terörsüz Türkiye" hedefini vurguladı ve birlik- dayanışma çağrısı yaptı.

18.11.2025 14:30 | Son Güncelleme : 19.11.2025 09:02

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Azerbaycan-Gürcistan sınırında düşen C-130 tipi askeri kargo uçağına değinerek şehit askerleri rahmetle andı.

Bahçeli, şehitlerin her birinin farklı bir hayat hikâyesi ve güçlü bir karaktere sahip olduğunu, hepsinin milletin “tertemiz sinesinden doğmuş Anadolu evlatları” olduğunu söyledi.

Şehitlerin 17 ilde gözyaşlarıyla toprağa verildiğini hatırlatarak ailelerin acısının tüm milleti sarstığını belirtti. Ayrıca, Hırvatistan’da düşen yangın söndürme uçağında şehit olan pilot Hasan Bahar için de başsağlığı dileklerini iletti.

Kazayla İlgili Dezenformasyona Tepki

Bahçeli, C-130 uçağının düşmesinin ardından sosyal medyada yayılan iddiaları “maksatlı ve kötü niyetli” olarak nitelendirdi. Resmi açıklamalar beklenmeden yapılan yorumların kamuoyunu yanıltmayı hedeflediğini belirten Bahçeli, dezenformasyon kampanyalarının karanlık çevreler tarafından beslendiğini ifade etti. Kazanın gerçek nedeninin kapsamlı bir inceleme sonunda ortaya çıkacağını vurgulayan MHP lideri, kaza kırım heyetinin çalışmalarının sabırla beklenmesi gerektiğini söyledi.

Spekülasyonlara Karşı Sert Mesajlar

Bahçeli, arama-kurtarma çalışmaları sürerken kötü niyetli paylaşımlar yapanların “insanlıktan dahi nasibini almadığını” ifade etti. Bu tür açıklamaların milli yas dönemini istismar ettiğini belirterek, amacın bilgi vermek değil, devleti zayıflatmak olduğuna dikkat çekti.

“Askeri kargo uçağı düştü mü, düşürüldü mü?” sorusunun cevaplarının elbet ortaya çıkacağını söyleyen Bahçeli, ancak komplo teorileriyle ortamı zehirleyenlerin maskelerinin düşeceğini ifade etti. Devletine güvenmenin ve resmi açıklamalara itibar etmenin önemine vurgu yaptı.

‘Terörsüz Türkiye’ Hedefi

Konuşmasında terörle mücadeleye de geniş yer veren Bahçeli, “Terörsüz Türkiye” hedefinin son 100 yılın en önemli fırsatlarından biri olduğunu söyledi. Bu hedefi baltalamaya çalışanların millet nezdinde karşılık bulamayacağını belirterek, terör üzerinden siyasi çıkar elde etmeye çalışan çevrelere sert çıktı. Bahçeli, “iyi niyet perdesi altında operasyona soyunan siyasi devşirmelerin devlet-millet kenetlenmesini anlayacak seviyede olmadığını” ifade ederek muhalefete yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Birlik ve Dayanışma Mesajı

Türkiye’nin sahip olduğu kültürel birikim, ekonomik dayanıklılık ve toplumsal birlik sayesinde “feleğin çemberini kıracağını” söyleyen Bahçeli, karamsarlık pompalayanlara karşı durmanın milli bir görev olduğunu dile getirdi. Daha huzurlu ve güvenli bir Türkiye için tüm siyasi aktörlerin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

“Önce ülkem ve milletim” anlayışının MHP siyasetinin temel omurgası olduğunu belirten Bahçeli, tarihten alınan derslerle geleceğe yön vermek gerektiğini ifade etti.

Sıradaki Haber Yükleniyor