Avukatları savunma talebinde bulunacak
İBB davasında avukatlar İmamoğlu’nun savunma yapması için talepte bulunacak. Savunma talebi daha önce reddedildi.

MAHKEMEDEN 2 AY HEDEFİ
Davanın bugünkü duruşmasında, İmamoğlu’nun avukatları, savunma yapabilmesi için talepte bulunacak. Geçen duruşmada, İmamoğlu’nun, savunması 1.5 güne kısıtlanmak istenmiş, İmamoğlu buna itiraz edince de salondan çıkarılmıştı. Çıkan tartışma üzerine hakim, İmamoğlu’nun kimlik tespiti dahi yapılamadan “susma hakkını kullandığını” karar altına almıştı.
Davada ayrıca, ilk celsede yapılan usul hataları dile getirilerek, avukatlar müvekkilleri hakkında taleplerde bulunacak. Bu arada mahkemenin, savunmaları ve diğer işlemleri yaklaşık iki aylık bir süre içerisinde tamamlamayı hedeflediği öğrenildi. İkinci celsenin, savunmalar nedeniyle yoğun bir takvimle geçmesi bekleniyor.
İmamoğlu: 21 Temmuz’u unutmam
Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından paylaştığı videoda “Nasıl ki bu köhne avluya bir serçe kanadıyla umut gelmişse, memlekete de refah, mutluluk ve adalet gelecek. Ben bu minik kuşun avluma indiği 21 Temmuz’u unutmayacağım. Siz de unutmayın, unutturmayın” ifadelerini kullandı.

İnce’den ziyaret
CHP’li Muharrem İnce, İmamoğlu’nu ziyaret etti. İnce, “İmamoğlu 510 gündür hükümsüz tutsak! Kendisini ziyaret ettim. Hepinize selamı var” dedi.