Ankara'da Kavşak Çalışması Trafiği Felç Etti: Vatandaşlardan Yavaş'a Tepkiler Yağdı!

Ankara'da Kavşak Çalışması Trafiği Felç Etti: Vatandaşlardan Yavaş'a Tepkiler Yağdı!

'nin (ABB) Yenikent girişinde başlattığı köprülü kavşak inşaatı, başkentin trafiğinde ciddi sıkıntılara yol açtı.

20.09.2025 16:30

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) Sincan Yenikent girişinde başlattığı köprülü kavşak inşaatı, başkentin trafiğinde ciddi sıkıntılara yol açtı.

“Dengeli ve planlı yönetim” söylemiyle öne çıkan ABB’nin bu uygulaması, özellikle iş çıkış saatlerinde sürücüler ve toplu taşıma yolcuları için adeta bir çileye dönüştü.

Ana Yol Kapandı, Trafik Durma Noktasına Geldi

“Yenikent Girişi Köprülü Kavşak Yapım İşi” kapsamında Ayaş Yolu’nun trafiğe kapatılması, bölgedeki yoğunluğu daha da artırdı. Tüm araçların yönlendirildiği Cumhuriyet Bulvarı, mevcut kapasitesiyle bu yükü kaldıramayınca trafik uzun saatler boyunca kilitlendi. Özellikle akşam saatlerinde evlerine dönmeye çalışan sürücüler, dakikalar değil saatlerce yolda beklemek zorunda kaldı.

Vatandaşlardan Sert Tepki

Trafikte saatlerce bekleyen vatandaşların en çok dile getirdiği eleştiri, çalışmanın zamanlamasına oldu. Yaz aylarında, okullar kapalıyken yapılması gereken işlerin, eğitim dönemine denk getirilmesi tepki çekti. Birçok yolcu, EGO otobüs seferlerinin aksaması nedeniyle evlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı. Metro istasyonlarında ise yoğun kuyruklar oluştu.

Yaşanan trafik krizine dair sosyal medyada da birçok eleştiri paylaşıldı.

Ramazan Çam, mevcut yol kapasitesinin hesaba katılmadığını belirterek, “4-5 şeritli yol yetmezken, dar bir alternatif yolun trafiği kaldırması mümkün değil. Vatandaşa bu çileyi yaşatmayın” dedi.

Cemil Tuncel ise çalışmanın okulların açıldığı döneme denk getirilmesine dikkat çekerek, “Koskoca 3 ay boş geçti, okul açılacakken yapılan bu eziyet akıl tutulmasıdır” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber Yükleniyor