İçeriğe atla

Anıtkabir’deki Zirve İYİ Parti’yi Böldü: Bahçeli-Dervişoğlu Temasına Farklı Tepkiler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’de düzenlenen resmi törende, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında yaşanan diyalog siyasette yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Tören sırasında Dervişoğlu’nun, merdivenleri inerken Bahçeli’nin koluna girerek eşlik ettiği anlar İYİ Parti içinde farklı yorumlara neden oldu.

Anıtkabir’deki Zirve İYİ Parti’yi Böldü: Bahçeli-Dervişoğlu Temasına Farklı Tepkiler
Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'a ekle

Söz konusu görüntülere parti içinden ilk açık itiraz İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta’dan geldi. Usta, iki liderin yan yana yürüdüğü anlara mesafeli yaklaşarak "Bunu kabul etmiyorum" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Mehmet Aslan: "İnsani Bir Yardım, Siyasi Fırsatçılık Yapılıyor"

Erhan Usta’nın çıkışının ardından İYİ Partili Mehmet Aslan ise Genel Başkan Dervişoğlu’nun tutumuna sahip çıktı. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Aslan, yaşananların insani bir refleks olduğunu vurguladı:

"Müsavat Dervişoğlu’nun Anıtkabir merdivenlerinde Devlet Bahçeli’nin koluna girip, insani olarak ona yardım etmesini bir anlık yadırgayanları anlayışla karşılıyorum. İYİ Parti Genel Başkanımız gerekirse, tatmin edici bir açıklama yaparak konuya noktayı koyar. Merak etmeyin!"

Açıklamasında görüntüleri eleştiren bazı çevrelerin siyasi rant peşinde olduğunu savunan Aslan, tepkisini şu sözlerle sürdürdü:

"Ama bundan menfi algı yaparak siyasi menfaat sağlamaya çalışan simsarları da görüyor ve tanıyorum. Onların peşinden gitmeyin, ekmeklerine yağ sürmeyin! Zira Devlet bey onları çağırıp görev, makam verse emin olun koşa koşa giderler… O yüzden bir kaşık suda fırtına yaratmanın anlamı yok."

Anıtkabir merdivenlerinde kameralara yansıyan birkaç saniyelik temas, aynı parti çatısı altında hem "insani nezaket" hem de "siyasi çizgiye aykırılık" ekseninde iki zıt yorumun doğmasına yol açtı.

Etiketler