İBB tarafından yapılan açıklamada, İstanbul ve Türkiye’nin büyük bir bölümünün aynı anda iki farklı hava dalgasının etkisi altına girdiği belirtildi. Kentin, Balkanlar üzerinden gelen dondurucu soğuklar ile Orta Akdeniz hattından taşınan yoğun nemli ve yağışlı sistemlerin cenderesinde olduğu ifade edildi.
Salı sabahı başlayan ve durmaksızın devam eden kuvvetli sağanak yağışlar sonucunda metrekareye düşen yağış miktarı rekor seviyelere ulaştı. Özellikle İstanbul Boğazı çevresi ile Avrupa Yakası’nın kuzey ve orta kesimlerindeki ilçelerde metrekareye 130 ila 278 kilogram arasında yağış düştüğü kaydedildi. Yağışların gece boyunca kuzey bölgelerde orta kuvvette, diğer kesimlerde ise hafif şekilde devam ettiği aktarıldı.
O İLÇELERE DİKKAT: YARIN BÜTÜN KENTİ ETKİSİNE ALACAK
AKOM raporunda, gün içerisinde il genelinde aralıklarla sürecek yağışların özellikle kuzey hattında yer alan Arnavutköy, Eyüpsultan, Sarıyer, Beykoz ve Şile çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı öngörüldü.
Ancak asıl tehlikenin yarın yaşanabileceğine dikkat çeken yetkililer; Beykoz, Sarıyer, Şile ve Eyüpsultan başta olmak üzere sağanağın yarın kent genelinde etkisini yeniden artıracağını ve şiddetleneceğini bildirdi. Su baskınları, sel ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı İstanbulluların ve ilgili birimlerin tedbirli olması istendi.