Konuşmasına Orta Doğu’da tırmanan gerilime ve İran merkezli gelişmelere dikkat çekerek başlayan Ömer Çelik, uluslararası kamuoyuna uyarıda bulundu. İyimser haberlerin aksine sahadaki durumun kaygı verici olduğunu belirten Çelik, şu ifadeleri kullandı:
"İyimser denilecek bazı haberler ortaya çıksa da şu anki tablo maalesef son derece kötü bir duruma işaret ediyor. Bölge büyük bir kaosun ve istikrarsızlığın içerisine giderek daha fazla çekiliyor. İran’la ilgili konuya tekrar değineceğim."
"24 Yıllık Heyecan Çok Kıymetli"
2026 FIFA Dünya Kupası biletini alan A Milli Futbol Takımı’nın başarısını kutlayan Çelik, bu zaferin toplumsal moral açısından önemini vurguladı: "Dün Milli Takımımızın Dünya Kupası yolunda elde ettiği başarıyı kutluyoruz. Teknik heyete, futbolcularımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. 24 yıl aradan sonra yaşanan bu heyecan hepimiz için son derece kıymetli ve değerlidir."
Şehit Savcı Selim Kiraz Unutulmadı
Konuşmasında vefa vurgusu yapan Çelik, görevi başında şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehadet yıl dönümünde andı. Devlet adamlarının ve güvenlik güçlerinin fedakarlıklarına değinen Çelik, şunları söyledi:
"Dün şehit savcımız Selim Kiraz’ın şehadetinin yıl dönümüydü. Kendisini bir kez daha rahmetle anıyoruz. Bu vatan ve devlet için hayatını feda edenlerin hepsine büyük bir şükran borçluyuz. Mekânları cennet olsun."
MYK Gündemi
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan MYK’da, Türkiye’nin dış politikadaki hamlelerinin yanı sıra iç siyasetteki son gelişmelerin de detaylıca ele alındığı öğrenildi. Çelik, Türkiye’nin bölgesel barışın tesisi için diplomatik kanalları açık tutmaya devam edeceğinin altını çizdi.