Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlığın insan kaynağını güçlendirmeye yönelik önemli bir açıklamada bulundu.
Bakan Göktaş, hizmetlerin daha etkin ve kaliteli sunulabilmesi amacıyla bakanlık bünyesine 3 bin yeni personel alınacağını duyurdu. Göktaş, söz konusu alım müjdesini kamuoyuyla paylaşmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, yeni personelin sahadaki hizmet kapasitesini artıracağını vurguladı.
Bakan Göktaş’ın açıklamalarında öne çıkan bir diğer unsur, sosyal hizmetlerin niteliğinin yükseltilmesi oldu. Yeni personel alımının yalnızca sayısal bir artış olmadığını belirten Göktaş, bu hamlenin vatandaşlara sunulan desteklerin daha hızlı, etkin ve sürdürülebilir olmasını sağlayacağını dile getirdi.
Doğum İzni Süresinde Artış Gündemde
Bakan Göktaş, personel alımının yanı sıra çalışma hayatını yakından ilgilendiren doğum izni düzenlemeleri hakkında da bilgi verdi.
Hâlihazırda 16 hafta olan doğum izninin 24 haftaya çıkarılmasına yönelik bir çalışmanın gündemde olduğunu açıklayan Göktaş, bu konunun hükümetin öncelikli sosyal politika başlıklarından biri olduğunu ifade etti. Doğum izninin uzatılmasının, annelerin hem fiziksel hem de psikolojik olarak doğum sonrası dönemi daha sağlıklı geçirmelerine katkı sunması bekleniyor.
Doğum izniyle ilgili düzenlemenin hayata geçirilebilmesi için Meclis sürecinin belirleyici olacağını belirten Bakan Göktaş, geçtiğimiz hafta parti gruplarıyla konunun istişare edildiğini aktardı.
Planlanan düzenlemenin, Meclis çalışmalarının seyrine bağlı olarak 2026 yılının ilk aylarında yürürlüğe girmesinin hedeflendiği ifade edildi. Bu süreçte ilgili tüm paydaşların görüşlerinin alınacağı ve düzenlemenin kapsamlı bir şekilde ele alınacağı belirtildi.
Açıklamalarda yalnızca annelere yönelik izinler değil, babalık izni konusu da gündeme geldi. Bakan Göktaş, aile yapısını güçlendirmek ve ebeveynler arasındaki sorumluluk paylaşımını desteklemek amacıyla babalık izni konusunda da çalışmaların sürdüğünü ima etti.