Türkiye genelinde hayata geçirilen Yüzyılın Konut Projesi kapsamında, dar gelirli vatandaşlara uygun koşullarda ev sahibi olma imkânı sunulacak. Bu proje ile 81 ilde 500 bin sosyal konut inşa edilerek konut arzı artırılacak ve kira fiyatlarının dengelenmesi hedeflenecek. Başvurular 10 Kasım 2025 tarihinde başlayıp 19 Aralık 2025 tarihine kadar devam edecek.
Başvuru Detayları
Başvurular, kimlik numarasının son rakamına göre aşamalı olarak alınacak; örneğin 10 Kasım'da son rakamı "0" olanlar, 11 Kasım'da "2" olanlar başvuru yapabilecek.
Başvurular e-Devlet, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Emlak Katılım Bankası şubeleri aracılığıyla yapılabilecek. Şehit aileleri, gaziler ve maluller başvuru ücretinden muaf tutulacak ve sadece banka şubeleri üzerinden başvuruda bulunabilecekler.
Konutlar 1+1 ve 2+1 şeklinde, yüzde 10 peşinat ve 240 aya varan vadelerle satışa sunulacak. Taksitler İstanbul için aylık yaklaşık 7.313 TL'den, diğer iller için ise 6.750 TL’den başlayacak.
Proje kapsamında engelliler, emekliler, gençler, şehit aileleri ve 3 veya daha fazla çocuklu ailelere özel kontenjanlar ayrılmıştır. İlk konut teslimlerinin Mart 2027’de başlaması planlanıyor. En fazla konutun inşa edileceği iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Konya olacak.