Evliya Aykan nereli ve kaç yaşında? Evliya Aykan'ın sevgilisi kim? 

İlk oyunculuk deneyimini Behzat Ç. adlı dizi ile gerçekleştiren Evliya Aykan daha sonra Çok Güzel Hareketler Bunlar 2 adlı komedi programında rol almaya başladı. Evliya Aykan kimdir? Nerede doğdu, kaç yaşında, boyu, kilosu, oynadığı diziler ve filmler.. Evliya Aykan hakkında merak edilenler haberimizde..

Evliya Aykan nereli ve kaç yaşında? Evliya Aykan'ın sevgilisi kim? 
Doğum tarihi: 31  Ağustos 1992 Doğum yeri: Hakkari Boyu-kilosu: 1.77 metre boyunda, 65 kilo Burcu: Başak Eğitimi: Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü İlk ve ortaokul öğretiminin ardından Kazım Karabekir Anadolu lisesinde okumuştur. Çocukluğunun bir kısmını Hakkari’de bir kısmını da Van’da geçiren Evliya Aykan, daha sonra İstanbul'a taşınmıştır. Başarılı bir lise eğitiminin ardından üniversite sınavlarına hazırlanan Aykan, 2011 yılında Hacettepe Üniversitesi Tiyatro bölümünü kazanmıştır. Üniversite eğitiminin ardından İstanbul’a yerleşmiştir. Çeşitli devlet ve özel tiyatrolarda oynayan Evliya Aykan, ilk oyunculuk deneyimini 2010 yılında rol aldığı Behzat Ç. dizisi ile yaşamış daha sonra ise Gülizar dizisinde rol almıştır. Evliya Aykan, 2017 yılında ise Çok Güzel Hareketler 2 ekibine dahil oldu ve hala orada yer almaktadır. Evliya Aykan'ın canlandırdığı her tipleme çok beğenilse de en çok Gucci mankeni skecindeki hali güldürdü.

Evliya Aykan’ın Oyunculuk Kariyeri

Evliya Aykan küçük yaşlarda başlamıştır oyunculuğa. Devlet tiyatroları ve özel tiyatrolarda pek çok oyunda rol aldı. İlk profesyonel oyunculuğa başladığında yaşı da 13’tü. Bundan önce 2010 yılında “Kanlı Düğün” ve “Kral Çıplak” gibi oyunlarda oynamıştır. Daha sonra polisiye dizi olan Behzat Ç dizisinde zeki karakterini oynamıştır. Behzat Ç dizisinden sonra Gülizar isimli dizide rol almıştır. Yıl 2017’yi gösterdiğinde BKM ile tanışır. O günden sonra BKM Mutfak’ta çalışan Aykan, BKM yapımı Çok Güzel Hareketler Bunlarda 2 kadrosundaki oyunculuğuyla göz doldurmaktadır.

Evliya Aykan’ın Çocukluk Hali

Evliya Aykan’ın Annesi Kim? Evliya Aykan’ın Kardeşi var mı?

Evliya Aykan annesi Hasibe Koçkaya ile sosyal medyada paylaşımlarda bulunmaktadır. Oyuncu Evliya Aykan’ın kardeşi Adem Aykan'dır. https://twitter.com/CokGuzelHareket/status/1381306224394825730

Evliya Aykan’ın Sevgilisi var mı?

Evliya Aykan kendisi gibi oyuncu olan Yelda Öner ile birliktedir. Güzel oyuncu Yelda Öner ile aşk yaşayan Evliya Aykan bir süredir sevgilisi ile sosyal medya paylaşımı yapmamıştır. Bu durum da ayrılık iddialarını beraberinde getirmiştir.

Evliya Aykan’ın Sevgilisi Yelda Öner Kimdir?

1988 Bursa doğumlu. Haliç Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro Bölümü 2.sınıf ögrencisi. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Türkan Şoray Sinema Okulu, Eskişehir Odunpazarı Belediyesi-Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü ve Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu’nda tiyatro eğitimi aldı. Commedia Dell’arte, Sokak Tiyatrosu, Oyun ve Senaryo Yazımı üzerine atölye çalışmalarına katıldı. POV çatısı altında oyunculuk kariyerine devam etmektedir.

Evliya Aykan Instagram ve Twitter Hesapları

Evliya Aykan’ın rol aldığı diziler ve filmler

2019 – Çok Güzel Hareketler Bunlar 2 (TV Dizisi) 2019 – Organize İşler 2: Sazan Sarmalı (Sançez) (Sinema Filmi) 2018 – Gülizar (TV Dizisi) 2010-2011 – Behzat Ç. (Zeki) (TV Dizisi)
Evliya Aykan nereli ve kaç yaşında? Evliya Aykan'ın sevgilisi kim?