Etiketlendiğim bir fotoğrafı veya videoyu Instagram profilimde nasıl gizlerim, kişilere bildirim gider mi?

Bazen akrabalardan, arkadaşlarınız sizin içerisinde olmak istemediğiniz bir fotoğraf ya da video yayınlar ve sizi etiketler. Kırmak istemediğiniz için bunları direk silemez ya da etiketinizi kaldıramazsınız ancak profilinizde de olmasını istemezsiniz. Instagram’da etiketlendiğiniz fotoğrafları gizleyebilirsiniz. Peki, instagram’da fotoğraf silmeden gizleme nasıl yapılır? İşte yapmanız gerekenler!
Takip et
Etiketlendiğim bir fotoğrafı veya videoyu Instagram profilimde nasıl gizlerim, kişilere bildirim gider mi?
  • Yazdir
  • Arttir - Azalt
  • Yorum 0

Günümüzün popüler fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram’da, paylaşımlarınıza farklı kullanıcıları etiketlemeniz mümkün. Ancak kullanıcılar farklı nedenlerle Instagram üzerinde arkadaşları tarafından etiketlendiği fotoğraf ve videoları gizlemek isteyebilir. Ancak arkadaşlarınızın sizi Instagram üzerinde fotoğraf ve videolarda etiketlemesinden rahatsız olabilirsiniz!

Kısacası instagram gönderilerini belli kişilere gizleme şu anda sadece storyler için mümkündür. Instagram hikayesi paylaşırken, hikayelerinizi istediğiniz kişi ya da kişilerden gizleyebilirsiniz.

Instagram’da etiketlendiğim bir fotoğrafı veya videoyu profilimde nasıl gizlerim? sorusunun yanıtını basit adımlarla anlatıyoruz.

Instagram’da etiketlendiğim bir fotoğrafı veya videoyu profilimde nasıl gizlerim? (Android ve iPhone)

Etiketlendiğiniz bir fotoğrafı veya videoyu gizlemek için:

Fotoğrafa veya videoya dokunun.

Kullanıcı adınıza dokunun.

Profilimde Gizle’ye dokunun.

Bir fotoğrafı veya videoyu profilinize tekrar eklemek için yukarıdaki 1. ve 2. adımları tekrarladıktan sonra Profilimde Göster’e (Android) veya Profilimde Göster’e (iPhone) dokunun.

Tek seferde birden fazla fotoğrafı veya videoyu gizlemek için (Android ve iPhone):

Etiketlendiğiniz birden fazla fotoğraf ya da videoyu bir seferde gizleyebilirsiniz. Hatta isterseniz bütün etiketlendiğiniz fotoğrafları aynı anda gizleyebilir, tamamen profilinizden kaldırabilirsiniz. Bu işlemi yaptığınız zaman sizi etiketleyen kişilere de bildirim gitmez.

Öncelikle profil sayfanıza gidin. Burada üst üste üç çizgi olan kısma dokunun.

Profilinize gitmek için Etiketlendiğim bir fotoğrafı veya videoyu Instagram profilimde nasıl gizlerim, kişilere bildirim gider mi? simgesine veya sağ alttaki profil resminize dokunun.

Sağ üstteki Etiketlendiğim bir fotoğrafı veya videoyu Instagram profilimde nasıl gizlerim, kişilere bildirim gider mi? on top of each other simgesine ve ardından Etiketlendiğim bir fotoğrafı veya videoyu Instagram profilimde nasıl gizlerim, kişilere bildirim gider mi? Ayarlar’a (settings) dokunun.

Gizlilik’e ve ardından Gönderiler’e dokunun.

Etiketleri Manuel Olarak Onayla’ya ve ardından Etiketlenen Gönderiler’in yanındaki Düzenle’ye dokunun.

Profilinizde gizlemek istediğiniz fotoğraf veya videoları seçin ve ardından Gizle’ye dokunun.

Bir fotoğraf veya videoyu profilinizden gizlemenin, etiketinizi fotoğraftan veya videodan kaldırmayacağını unutmayın.

Instagramda birinden gönderi gizleme nasıl yapılır?

Instagramda silmeden fotoğraf gizlemek için arşivleme özelliğini kullanabilirsiniz. Bunun için öncelikle sizin kendi kişisel profilinize giriniz. Burada paylaşmış olduğunuz içeriklerden gizlemek istediğiniz fotoğraf ya da videoyu seçiniz. Yan yana üç nokta (…) işaretine dokunduğunuzda karşınıza ilk sırada arşiv seçeneği çıkacaktır. Buna tıkladığınızda fotoğrafınızı silmeden takipçilerden gizlemiş olursunuz. Sonrasında istediğiniz zaman bu fotoğraf ya da videoyu arşivden çıkarabilir ve yeniden paylaşabilirsiniz.

Etiketlendiğim bir fotoğrafı veya videoyu Instagram profilimde nasıl gizlerim, kişilere bildirim gider mi?

Instagramda Tüm Fotoğraflarda Etiketleri Gizleme

Instagramda etiketlendiğiniz fotoğraf ve videolar profilinize otomatik olarak eklenir. Ancak isterseniz bu özelliği değiştirebilir, etiketlendiğiniz fotoğraflar için size onay gelmesini sağlayabilirsiniz.

Etiket izni isteme özelliğini açmak için sırası ile profil- ayarlar- gizlilik ve güvenlik-etiketlendiğiniz fotoğraf ve videolar bu ekrana geldiğinizde üstte otomatik olarak ekle diye bir buton seçili olacaktır. Onu sola çekerseniz aktifliğini kaldırırsınız. Böylece etiketlendiğiniz bütün fotoğraf ve videolar için size onay bildirimi gelir. Onayladığınız taktirde fotoğraf ve videolarda etiketlenirsiniz.

Etiketlendiğiniz bir fotoğraf ya da videoyu gizlediğiniz zaman etiketiniz kalkmaz. Bu video ya da fotoğraf varsa paylaşıldığı hashtagde, anasayfalarda ve keşfette görülmeye devam eder.

Benzer Haberler
Yorum Yap
Yorumlar (0)
Henuz hic yorum yapilmamis, ilk siz yapin.