CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, seçim güvenliği için YSK’ye çağrıda bulundu. Özkoç, “YSK seçim güvenliği için ‘parmak boyası’ kullanılması talebini kanun yürürlükten kaldırıldı diye reddediyor. Anayasa madde 79 açık. YSK bu kararı alabilir. Seçim güvenliği için ‘parmak boyası’ kullanılması kararını alın” şeklinde bir açıklama yaptı.
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Yüksek Seçim Kurulu’na, “Seçim güvenliği için ‘parmak boyası’ kullanılması kararını alın” çağrısında bulundu.
YSK’nin, dün aldığı kararla seçimlerde parmak boyası kullanılması talebini reddettiği belirtilmişti. İYİ Parti YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, bu karara ilişkin, “Yüksek Seçim Kurulu, ‘Yasal düzenleme gerektiğinden işlem yapılmasına yer olmadığına’ şeklinde karar verdi” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, YSK tarafından alınan ilgili karar için sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Özkoç, paylaşımına YSK’nın hesabını etiketleyerek şunları kaydetti:
“YSK’ya çağrımızdır: YSK seçim güvenliği için ‘parmak boyası’ kullanılması talebini kanun yürürlükten kaldırıldı diye reddediyor. Anayasa madde 79 açık. YSK bu kararı alabilir. Seçim güvenliği için ‘parmak boyası’ kullanılması kararını alın!”