TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2027 Yılı Bütçe Mesaisi Başladı
2027 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2025 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başlandı.

AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplanan komisyona katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, salona girişinde milletvekilleriyle selamlaştı. Toplantının açılışında usul tartışması talebinde bulunan milletvekillerine söz verildi.
Usul Tartışmasında Farklı Görüşler Dile Getirildi
Bütçe teklifinin içeriği ve sunum yöntemi üzerine söz alan milletvekilleri eleştiri ve beklentilerini dile getirdi:
İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta: Bütçenin Orta Vadeli Program (OVP) temel alınarak hazırlandığını belirterek, fon soruşturmalarının kamu maliyesi ve makroekonomik dengeler üzerindeki olası etkilerine dikkat çekti. Büyüme tahminlerinin aşağı yönlü revize edilebileceğini savunan Usta, mevcut bütçe çerçevesinin bu şartlar altında görüşülmemesi gerektiğini ifade etti.
Yeni Yol Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık: Bütçenin kabul edilmesinin ardından yürütülecek denetim ve takip süreçlerinin dinamik bir yapıda sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.
CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay: Bütçe denetimine ilişkin aksaklıklara değinerek görüşmelerin canlı yayınlanması çağrısında bulundu. Akay ayrıca sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve ilgili sektör temsilcilerinin de toplantılarda hazır bulunmasının önemini belirtti.
Yeni Parti Antalya Milletvekili Cavit Arı: 2027 bütçesinin toplumun ihtiyaç sahibi kesimlerinin sorunlarını çözecek adil bir anlayışla şekillendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Usul üzerine yapılan konuşmaların tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2027 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2025 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'ne ilişkin sunumunu gerçekleştirdi.