Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada çocuk odaklı sosyal hizmet modellerine büyük önem verdiklerini belirterek, aile bütünlüğünü korumanın ve çocukların sosyal çevrelerinden kopmadan desteklenmesinin temel hedefleri olduğunu vurguladı.
Toplam Destek Tutarı 2,1 Milyar Lirayı Aştı
Çocukların eğitim giderlerinin karşılanması ve temel ihtiyaçlarının giderilmesi için yürütülen SED programı kapsamında temmuz ayında toplam 2 milyar 117 milyon TL tutarında ödeme yapıldı.
Bakan Göktaş, memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemelerin SED ödemelerine yansıdığını ve ödemelerin bu ay itibarıyla zamlı olarak hesaplara geçtiğini belirtti.
SED ve Koruyucu Aile Ödemelerinde Yeni Rakamlar
Yapılan düzenleme ile birlikte destek miktarlarında önemli artışlar gerçekleşti:
SED Ödemesi: Memur maaş katsayısındaki düzenleme sonrası ortalama destek tutarı 9 bin 723 liradan 11 bin 38 liraya yükseldi.
Koruyucu Aile Ödemesi: Koruyucu ailelere çocuk başına yapılan aylık ortalama ödeme miktarı ise 15 bin 532 liradan 17 bin 632 liraya çıkarıldı.