Pendik Belediyesi Yeni Üniversitelilere 20 Bin TL Destek Verecek
Pendik Belediyesi, 2026-2027 eğitim döneminde üniversiteye ilk kez kayıt yaptıracak Pendikli öğrencilere 20 bin TL eğitim desteği verecek. Başkan Ahmet Cin, 6 yılda 24 bini aşkın gencin yararlandığı bu geleneğin süreceğini müjdeledi.

Pendik Belediyesi, 2026-2027 eğitim ve öğretim döneminde üniversiteye ilk kez kayıt yaptıracak Pendikli öğrencilere 20 bin TL eğitim desteği verecek.
Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, ilçede ikamet eden ve üniversiteye ilk defa yerleşen her öğrenciye 20 bin TL destek sağlanacağını açıkladı.
24 BİNİ AŞKIN GENCE UMUT OLAN PROJE
Pendik’te gelenek haline gelen “Yeni Üniversiteli Destek” uygulamasından son 6 yılda 24 bin 742 öğrenci yararlandı. Bu yıl da binlerce yeni üniversitelinin programa dahil olması bekleniyor.
DİJİTAL ORTAMDA KOLAY BAŞVURU İMKANI
Eğitim desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler, Pendik Belediyesi’nin internet sitesinde yer alan “Yeni Üniversiteli Destek Formu”nu doldurarak başvurularını yapabilecek.
DESTEKTEN YARARLANMA ŞARTLARI NELER?
1. Öğrencinin ve velisinin son 3 aydır Pendik’te ikamet etmesi
2. Türkiye sınırları içinde bir üniversiteye yerleşmesi
3. Devlet Üniversitesi veya Vakıf Üniversitesine yerleşmesi
4. 2026 yılında üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarına ilk defa yerleşmesi
5. Açık öğretim, uzaktan öğretim kazanan ve dikey yatay geçiş yapan öğrencilerin başvuruları alınmayacaktır.
"HİÇBİR KARDEŞİMİZ BU İMKANDAN MAHRUM KALMASIN"
Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, desteğin 6 yıldır devam ettiğini belirterek “Bu artık bir Pendik geleneği oldu. Başlattığımız bu güzel geleneğin her yıl büyüyerek devam etmesinden büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Başkan Cin, Pendik’te binlerce gencin ve ailesinin üniversite heyecanına katkı sunmayı kıymetli bulduklarını ifade ederek tüm Pendiklilere çağrıda bulundu: “Bilenler bilmeyenlere, duyanlar duymayanlara duyursun.”