İçeriğe atla

Nusret Altınbaş sermaye piyasası soruşturmasında tutuklandı

Sermaye piyasası işlemlerine yönelik fon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Altınbaş Holding’in sahibi Nusret Altınbaş tutuklandı. Soruşturmada dört şirketin paylarına ilişkin iddialar ve SPK raporları inceleniyor.

Nusret Altınbaş sermaye piyasası soruşturmasında tutuklandı

İstanbul’da sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yürütülen fon soruşturmasında Altınbaş Holding’in sahibi Nusret Altınbaş, çıkarıldığı sulh ceza hâkimliğince tutuklandı.

Dört şirketin payları inceleniyor

Anadolu Ajansının haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Altınbaş’ın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirilen Altınbaş, savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hâkimliğine sevk edildi. Hâkimlik, Altınbaş’ın tutuklanmasına karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının açıklamasına göre soruşturma, Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülüyor. İncelemelerin, Sermaye Piyasası Kurulunun ilettiği raporlar ve yazılı başvurular doğrultusunda başlatıldığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında Işıklar Enerji ve Yapı Holding AŞ (IEYHO), Vişne Madencilik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ (VSNMD), Odine Solutions Teknoloji Ticaret ve Sanayi AŞ (ODINE) ile Tera Finansal Yatırımlar Holding AŞ (TRHOL) şirketlerinin paylarına ilişkin inceleme yapılıyor. Başsavcılık, söz konusu şirketlerin paylarına ilişkin iddiaların ve SPK raporlarının değerlendirilmesi sonucunda gözaltı kararları verildiğini bildirdi.

Soruşturmada çok sayıda tutuklama kararı

Soruşturma işlemlerinin ilgili mevzuat çerçevesinde sürdürüldüğü kaydedildi. Dosya kapsamında daha önce portföy yönetim şirketleri, yatırım kuruluşları ve farklı kurumlarla bağlantılı çok sayıda şüpheli hakkında tutuklama kararı verildi. Tutuklananlar arasında Altınbaş Holding yetkilisi İnan Altınbaş’ın yanı sıra çeşitli portföy ve yatırım şirketlerinin yöneticileri ile çalışanları, eski kamu görevlileri ve eski Türkiye Sigorta yöneticileri de bulunuyor. Bazı şüpheliler hakkında ise konutu terk etmeme veya farklı adli kontrol tedbirleri uygulanmasına karar verildi. Soruşturma sürerken, şüpheliler hakkındaki iddialar yargı sürecinde değerlendirilecek.