Mehmet Şimşek: Enflasyon Beklentileri İyileşiyor

Mehmet Şimşek: Enflasyon Beklentileri İyileşiyor

Hazine ve Maliye Bakanı , beklentilerinde iyileşme eğiliminin dezenflasyona destek olduğunu belirtti.

26.08.2025 12:02 | Son Güncelleme : 26.08.2025 12:03

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerinde iyileşme eğiliminin dezenflasyona destek olduğunu belirtti.

Şimşek, reel sektörün ve hanehalkının 12 ay sonrası enflasyon beklentileri geçen yılın aynı dönemine göre sırasıyla 16 puan ve 19 puan azalarak yüzde 37,7 ve yüzde 54,1 seviyelerine düştüğünü; piyasa katılımcılarının beklentisinin ise yüzde 22,8 olduğunu aktardı.

Şimşek'in aktardığına göre bu iyileşme eğilimi dezenflasyon sürecini destekliyor. Bakan Şimşek ayrıca fiyat istikrarının kalıcı olarak sağlanması için programlarının kararlılıkla uygulanmaya devam edeceğini söyledi. Şimşek'in mesajı, enflasyonla mücadelede beklenti yönetiminin ve uygulanan programın olumlu etkilerine işaret olarak değerlendirildi.

Sıradaki Haber Yükleniyor