İstanbul Büyükşehir Belediyesi, uygulama bazlı taksi modeli kapsamında 250 yeni taksi plakası için 13 Ekim Salı günü saat 11.00'de Yenikapı Etkinlik Alanı'ndaki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde ihale düzenleyecek.
İhaleye kimler katılabilecek?
İhaleye yalnızca gerçek kişiler katılabilecek. Her katılımcı sadece bir taksi plakası için teklif verebilecek. İhaleyle tahsis edilecek plakaların işletme hakkı 29 yıl süreyle verilecek.
İhale usulü nasıl işleyecek?
Kapalı teklif usulüyle başlayacak ihalede her plaka için en yüksek teklifi sunan üç kişi belirlenecek. Sürecin sonraki aşamasında açık artırmaya geçilecek.
Bugüne kadar kaç taksi hizmete başladı?
İBB'nin uygulama bazlı taksi modeli kapsamında bugüne kadar düzenlenen ihalelerde toplam 691 plaka ihale edildi. Bu plakaların 652'si için sözleşme imzalanırken 615 araç geçici çalışma ruhsatı alarak hizmet vermeye başladı.
Yeni taksi modelinin özellikleri neler?
Uygulama bazlı taksi modelinde araçlar yalnızca mobil uygulamalar üzerinden çağrılabiliyor.