Emekliye Ek İyileştirme Sinyali! Bakan Işıkhan Yeni Düzenleme İçin Tarih Verdi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin alım gücünü artırmaya yönelik yeni bir formül üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Mevcut yasal zamlara eklenecek ilave düzenlemenin Ocak 2027 itibarıyla hayata geçirilmesi hedefleniyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının bütçe görüşmelerine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Emeklilerin karşı karşıya olduğu ekonomik koşulların ve gelir farklılıklarının farkında olduklarını vurgulayan Işıkhan, hakkaniyeti gözeten yeni bir refah artışı modeli hazırlığında olduklarını belirtti.
Yasal Artışların Yanı Sıra İlave Düzenleme
Emeklilerin yaşam standardını yükseltmeyi amaçladıklarını kaydeden Bakan Işıkhan, planlanan adımın standart enflasyon ve yasal zamların ötesinde bir boyuta sahip olacağını ifade etti. Düzenlemenin takvimine ilişkin konuşan Işıkhan, "Emeklilerimizin yaşadığı ekonomik koşulların farkındayız ve refah seviyelerini yükseltmeye yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu kapsamda, 2027 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olması hedeflenen, mevcut yasal artışlara ilave iyileştirmeleri de içeren bir çalışma yapıyoruz." dedi.
Ekonomi Yönetimi Ortak Formül Üzerinde Çalışıyor
Ek iyileştirmenin kapsamı ve tutar detaylarına ilişkin henüz bir rakam paylaşılmazken, düzenlemenin koordineli bir şekilde hazırlandığı bildirildi. Sürecin ekonomi yönetimiyle birlikte yürütüldüğünü aktaran Işıkhan, çalışmanın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ekonomi Koordinasyon Kurulu paydaşlarının ortak değerlendirmeleriyle olgunlaştırıldığını belirtti.
Hazırlanan taslak çalışma nihai şeklini aldıktan sonra yasalaşmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacak.